Először szülő kismamák, anyukák! Ti mennyire féltetek a szüléstől? Én most kezdek.36 hkm.
Eleinte én is féltem, de később rájöttem, hogy felesleges. Bármit csinálok a Babám meg fog születni és CSAK rajtam múlik, hogy milyen születése lesz. Ha félsz azzal akaratlanul is visszatartod (barátnőm 36 órát vajúdott)
Elhatároztam, hogy nálam ilyen nem lesz! :)
Laza vagyok, ha kell elindulunk, teszem amit és ahogy mondanak, csak minél hamarabb lássam a Kisfiamat :)
Nem szabad félni! Ha olyan rossz lenne, minden nőnek csak egy gyereke lenne :)
Az első Fiam 12 órás vajúdás után érkezett (nem tágult a méhszáj, de első szüléshez így is elég gyors volt. :)
Másodiknál még elmentem hajat mosni, összepakoltam az első gyereknek 10 perces fájásokkal :)
Párom jobban be volt tojva mint én :)
Bementünk, mondtam, hogy ok. szüljünk :) Másfél óra alatt egy hang nélkül megszültem a Picit!
Szóval ne félj, hanem készülj fel! Te segítheted a Babádat! Ha lesz szülésznőd mindent kérdezz meg előre!
Fájni fog persze, de ne veszítsd el a fejed, uralkodj magadon és gyorsabb lesz!
Tapasztalat! :)
Nem igazán féltem, nem nagyon tudtam mi vár rám... Aztán mikor már tudtam, hogy ebből 24 órán belül baba lesz (még itthon voltunk), ment a hasam is (ha izgulok, mindig a wc-n kötök ki).
Bent a szülőszobán meg jobban érdekelt, hogy mikor lesz vége :) Egyébként nekem onnan gyorsult fel, hogy hagytam, hogy a fájdalom "diktáljon", nem ellenkeztem, utána 2 óra alatt meglett a baba. Egyébként kb. 20 órát vajúdtam, az első 10 óra laza volt, a második már nem annyira :).
Most várjuk a másodikat, jobban aggódom azon, hogy mi lesz a naggyal, míg szülünk,vagy a kórházban vagyok :S.
Ne aggódj, minden rendben lesz, és tényleg "csak" pár óra, ahhoz képest, hogy egy életen át neveled, szereted a gyermeked :)
üdv: 11 hós baba anyukája és 23 hetes kismama :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!