Szülés előtt is ki lehet már váltani a gyerekdoki által adott recepteket a babának?
Nekem csak a szülés után adtak receptet, mikor már megvolt a kicsi taj- kártyája.
Addig a 6 hónapos keresztfiam nevére írattuk a fürdetőt, stb.
Magam töltöttem ki a saját adataimmal. Gondoltam kiváltom előre, mert 1-2 hét van szülésig és ebből az adagból vinném a popsikenőcsöt a babának, mert a kórházban nem adnak. De így hogyan vigyek? CSak ezért nem adnék ki pénzt arra a 3 napra. Minden forintnak megvan a helye..
(A TAJ szám első számjegyét 8-ra írtam. Lehet, h azt csak tényleg szülés után lehet használni?)
Abban a kórházban ahol szülök nem adnak mindent, utána kérdeztem.
Amíg nincs a kicsinek TAJ szám, addig az anyuka is kiválthatja a gyerek receptjeit, ha a 0 helyére 8-ast ír.
A kérdés az, hogy szülés előtt lehet-e vagy csak utána?
Simán kiválthatod, ha van recepted. A gyógyszerész ne dumáljon, hanem adja ki.
A gyereknek kb. 10 napig nincs is taj száma, mert nem azonnal kapja a taj kártyát. Az anyuka taj számának első száma helyett szoktak 8-ast írni. Nekem, sőt szinte mindenkinek így írja fel a doki.
Egyébként nem nagyon drágábbak a cuccok recept nélkül.
A legfontosabb: popsikrém, alkohol, fürdető. A hintőpor, D és K vitamin ráér, ha hazajöttök.
Csak szülés után lehet kiváltani,az igaz,hogy a te TAJ számodat használod 8-assal, viszont az összes többi adat a babáé kell,hogy legyen!(név, születési dátum)Múlt héten kaptam meg a recepteket a védőnőmtől és szépen elmagyarázta,hogy ezt majd a férjemnek kell kiváltani..
De egyébként nem értem,hogy mire van szükséged azok közül a dolgok közül?
Én nem hiszem el,hogy egy kórházban nem fürdetik meg a babákat,ha nem viszel fürdetőt meg alkoholt,stb...
Törlőkendőt,pelenkát alap általában,hogy vinni kell,de ezeket nem írja fel a doki, ezt egyébként is magadnak kell megvenni...
Az utolsónak van igaza. 4,5 hete szültem, és a taj szám valóban a tiéd 8-asra írva az első számot, viszont az adatok a babáénak kell lenni. Ha a te adataiddal töltöd ki, akkor a te taj számod kell, ha a babáéval, akkor a 8-as kezdetű.De a te adataid a baba ideiglenes taj számával alapból nem jó.
A babákat a kórházban (mindegyikben) a csecsemősök fürdetik,nem kell vinned fürdetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!