Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés előtt is ki lehet már...

Szülés előtt is ki lehet már váltani a gyerekdoki által adott recepteket a babának?

Figyelt kérdés
a gyógyszerész szerint nem...
2011. ápr. 26. 11:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nos, a receptek 1 hónapig érvényesek. A kiírás napján elméletileg kiváltható, ha a te nevedre szól.
2011. ápr. 26. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekem csak a szülés után adtak receptet, mikor már megvolt a kicsi taj- kártyája.

Addig a 6 hónapos keresztfiam nevére írattuk a fürdetőt, stb.

2011. ápr. 26. 11:19
 3/11 A kérdező kommentje:

Magam töltöttem ki a saját adataimmal. Gondoltam kiváltom előre, mert 1-2 hét van szülésig és ebből az adagból vinném a popsikenőcsöt a babának, mert a kórházban nem adnak. De így hogyan vigyek? CSak ezért nem adnék ki pénzt arra a 3 napra. Minden forintnak megvan a helye..

(A TAJ szám első számjegyét 8-ra írtam. Lehet, h azt csak tényleg szülés után lehet használni?)

2011. ápr. 26. 11:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy 8-ra írtad? Akkor ne csodálkozz, hogy nem tudod kiváltani. Érvénytelen a TAJ szám. Egyébként meg a kórházban adnak mindent.
2011. ápr. 26. 11:29
 5/11 A kérdező kommentje:

Abban a kórházban ahol szülök nem adnak mindent, utána kérdeztem.

Amíg nincs a kicsinek TAJ szám, addig az anyuka is kiválthatja a gyerek receptjeit, ha a 0 helyére 8-ast ír.

A kérdés az, hogy szülés előtt lehet-e vagy csak utána?

2011. ápr. 26. 11:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia! Pont most ment el tőlem a védőnő, és mondta, hogy csak szülés után lehet kiváltani a receptet, amit a babának írtak. Én is előbb ki szerettem volna váltani, nem még a hazajövetel napján gyógyszertárba rohangálni, ráadásul ha hétvégén jövünk haza, akkor meg az ügyeletes gyógyszertárat keresni... Szóval sajna csak szülés után lehet.
2011. ápr. 26. 11:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Simán kiválthatod, ha van recepted. A gyógyszerész ne dumáljon, hanem adja ki.

A gyereknek kb. 10 napig nincs is taj száma, mert nem azonnal kapja a taj kártyát. Az anyuka taj számának első száma helyett szoktak 8-ast írni. Nekem, sőt szinte mindenkinek így írja fel a doki.

Egyébként nem nagyon drágábbak a cuccok recept nélkül.

A legfontosabb: popsikrém, alkohol, fürdető. A hintőpor, D és K vitamin ráér, ha hazajöttök.

2011. ápr. 26. 11:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Csak szülés után lehet kiváltani,az igaz,hogy a te TAJ számodat használod 8-assal, viszont az összes többi adat a babáé kell,hogy legyen!(név, születési dátum)Múlt héten kaptam meg a recepteket a védőnőmtől és szépen elmagyarázta,hogy ezt majd a férjemnek kell kiváltani..

De egyébként nem értem,hogy mire van szükséged azok közül a dolgok közül?

Én nem hiszem el,hogy egy kórházban nem fürdetik meg a babákat,ha nem viszel fürdetőt meg alkoholt,stb...

Törlőkendőt,pelenkát alap általában,hogy vinni kell,de ezeket nem írja fel a doki, ezt egyébként is magadnak kell megvenni...

2011. ápr. 26. 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Az utolsónak van igaza. 4,5 hete szültem, és a taj szám valóban a tiéd 8-asra írva az első számot, viszont az adatok a babáénak kell lenni. Ha a te adataiddal töltöd ki, akkor a te taj számod kell, ha a babáéval, akkor a 8-as kezdetű.De a te adataid a baba ideiglenes taj számával alapból nem jó.

A babákat a kórházban (mindegyikben) a csecsemősök fürdetik,nem kell vinned fürdetőt.

2011. ápr. 26. 12:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Így van, a patikus helyesen járt el. S értem én, hogy minden fillérnek megvan a helye, de ez a popsikenőcs egy kb. 100 ft-os valami. A többi meg tényleg ráér. Úgyhogy ezen ne hergeld Magad, a recepteket meg irasd újra, mert így már valóban nem használhatod, hogy a Te adataid, meg a 8-assal kezdődő TAJ-od van rajta... Szép szülést!
2011. ápr. 26. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!