Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hol találok recepteket diétáho...

Hol találok recepteket diétához? (toxémia miatt kell diétáznom)

Figyelt kérdés

24+5hetes vagyok.Ma voltam orvosnáál és 3kg jött fel 3hét alatt a vérnyomásom is elég magas lett 140/90.A doki diétát irt elö.Tudom,hogy miket kell kihagynom az étrendemböl(szénhidrát,cukor)de hol találok recepteket?Akinek van esetleg személyes tapasztalata azt örömmel venném.Nagyon félek nehogy baja legyen a picimnek.

Ja összeségében nem hiztam sokat,most tartok +5kg-nál,de sajnos 85-röl indultam.

2010. szept. 28. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha magas a vérnyomásod, elsősorban a sót vedd vissza minimálisra és igyál sokat! Só helyett használj zöldfűszereket, így ízletes, mégis kímélő ételeket tudsz csinálni.
2010. szept. 28. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem 23 hetesen alakult ki a toxémia. Nem csak a szénhidrátot és a cukrot kell elhagyni, de a sót és a legtöbb fűszert is. Amikor én kórháza kerültem, akkor a szokásos "leves"-t (sárga, íztelen lé, az alján úszik néhány szem répa) kaptam és mindig natúr husit. Azt mondták ,hogy vesediétán vagyok. Ennek nézz utána, ki lehet bírni ezt az időszakot a babáért, de jó ízűt enni csak szülés után fogsz. Akkor viszont már bármit lehet!
2010. szept. 28. 15:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Sót keveset használok amugy is,mert van egy lányom márés ő miatta nem sozom z ételeket,de majd mégjobban vissza fogom.
2010. szept. 28. 15:54
 4/4 anonim ***** válasza:
én ezen az oldalon találtam egy jó kis diétás táblázatot igaz én cukros vagyok de remélem neked is jó. ez az oldal címe diabetesonline.hu
2010. szept. 28. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!