Ezt soha nem értettem? Kinek mi köze van ahhoz, hogy másnak mennyi pénze van a terhességére, gyerekére?
Ajaj! Ismerős szitu! A saját anyám kiakadt rajta,mikor megtudta hogy magándokihoz járok,és hogy mennyit hagyok ott havonta. Rosszul esett nagyon. 3. baba lesz,az első kettővel is fogadott dokim volt,bár tény,hogy pont felét kérte a magánokon.Sok bajom volt/ van a terhességeimmel,így is egy csoda,és persze nagy felelőtlenség ugye,hogy bevállaltuk a 3. babát is.Ép ezért,nekem meg nyugtató dolog,hogy van akit felhívhatok,akár naponta is,ha ép rosszul vagyok...van aki ugrik,ha ép megint koraszülésem lenne.Azért nem mind1 szerintem.És igen,kifizetem azt a rengeteg pénzt,mert mindennél fontosabb,ha már belevágtunk,hogy ne pusztuljak el,és egészséges gyereket tudjak megint a világra hozni.
A múltkor megkaptam ezt : ,,úr isten,te megveszed a saját babádat?" :) ezen már csak nevetni tudok! Igen,ha így vesszük...jah megveszem ... És közötök??? :)
Szerintem nem a megtehetemen van a hangsúly hanem az igényen.
Èn megtehettem volna még sem mentem, mert sok okom volt.
Most is megtehetném hogy megveszem a csillagos eget is a babámnak, de nem, mert attól hogy megtehetem nem kell neki annyi játék.
az is megteszi aki nem teheti meg. vagy is ez igény kérdése.
menj amikor akarsz. de azért azt tudnod kell hogy a magzatot zavarja az ultrahang, majd meglátod mikor nagyobb lesz hogy mindig kifordul az ultrahang képböl, mert zavarja, de ha megnyugtat menjél, a babának is jobb ha te nyugodt vagy.
ja és nekem muszály volt mennem a 6-ik héten pedig még szívhang sem volt, mert kellett a munkáltatómnak a papír, mert ép leépítés volt.
Köszi a válaszokat!
Nyilván nem fogok hetente menni!:) De ha engem megnyugtat, hogy mondjuk a 7-8. hét előtt tudom,hogy méhen belül van, akkor miért olyan gond, hogy meg is nézetem! Engem soha nem érdekelt, ha valaki önjáró babakocsit vett a gyerekének. Ha megteheti, és akarja, tegye meg. Nem bántom azért, mert neki valamire több pénze van!
Úgy érzem, hogy ma tényleg az a rossz, ha valaki esetleg biztos alapokra vállal gyereket, vagy szerencsére nincs olyan helyzetben, hogy kenyérre kellene félretenni! Most már ez is baj lett!
Köszi!
De pont ez a lényeg, ha engem az nyugtat meg, hogy magán dokim van, akkor miért nem! Ha nekem az a jó, hogy nem kell (mert nem is tudok) 4 órát ülni az sztk-s rendelésen, ahol kinyomtatnak egy papírt, nem mondanak semmit és csókolom, ha nekem ez jó, akkor minden fajta megjegyzés, beledumálás nélkül miért nem tehetem meg?
Köszi! ez aranyos!:)
Nyilván nekem is van, akire irigy vagyok. De magamban. Soha nem tennék rá megjegyzéseket, nem szólnék bele abba,hogy ő hova teszi a pénzét!
Nagyon jó dologra fordítod a pénzed. Ne törődj az irigy, rosszindulatú emberekkel.
Annak meg aki azt mondja, h megveszed a gyerekedet, nyugodtan adjál tájékoztatást arról, h egészségügyi szolgáltatásokat veszel, mert az állami, ami ingyen (TB-re) jár, olyan színvonal alatti, mint az állat. Fél napokat kell sorba állni kismamaként, stb.
Lehet értelmesen is sokat költeni egy gyerekre és lehet ész nélkül is, pl. ami a játékokat illeti.
Az irigyeknek üzenem: saját magatoknak okoztok rossz érzéseket az irigységgel, nem jöttetek még rá?
Első vagyok.
Nos igen...a játékok,és egyéb dolgok terén én sem,mi sem vagyunk pénz szóró fajták a férjemmel.Nagyon meggondoljuk,még ha telik is rá,hogy mi az amit megveszünk Nekik.Hamarosan hárman lesznek,ésszel kell költeni a pénzt.Úgy gondolom nem pont az egészségünkkel fogok szórakozni,azért szerintem akárki akármennyit kifizet,csak gond ne legyen.És itt nem pont a szülésre és terhes gondozásra gondolok.Akár egy influenzára..vagy egy daganatos betegségre.
Tehát valóban az itt a lényeg,hogy a biztonságunkért kifizetem a pénzt most is,később is.Igenis nézze a dokim sűrűbben a gyerekemet,nézze 2-3 hetente a méhszájamat...mert félek hogy baj lehet megint.anyagiakra pedig : Max.,nem kapnak karácsonyra 30 ezres Barbie álomházat.Az azért nélkülözhetőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!