Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam a babát vagy abortusz?

Megtartsam a babát vagy abortusz?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok tegnap voltam az első Uh-n. de édesanyámék azt mondták az ő segítségükre ne számítsak mert nem szeretik a párom,és mostanság mi is sokat veszekedtünk párommal és eléggé eltávolodtunk egymástól,már énsem vagyok biztos az érzéseimben, viszont a volt párom még mindig velem szeretne lenni és valami bennem is újra megmozdult iránta de csak akkor mehetnék vissza hozzá ha a babát elvetetném de sajnos már most is nagyon sokat sírok miatta mert belegondoltam milyen lesz az első mosoly amikor elsőnek magamhoz ölelhetem stb.. nagyon nehéz döntés . :S:(
2011. ápr. 22. 19:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Ha megtartani nem tudod,akkor add örökbe a kicsit, de semmiképp se öld meg..az ilyen pasinak pedig nem vagy fontos, ha válaszút elé állít..márpedig ez egy felelősségteljes döntés akár megtartod, akár nem..egy életről döntesz. Ha ilyet várna el tőlem egy pasi, eszembe nem jutna egy percre sem, hogy visszamenjek hozzá, mert nem szeret igazán.

Gondold meg jól. Ha nem tudod megtartani, de megölni sem akarod, akkor inkább add szerető szülőknek, akiknél tudod, hogy jó dolga lesz és boldogan él majd. Ezzel a tudattal valamivel könnyebb lehet élni..mint azzal, hogy megölöd. Mondom én ezt úgy, hogy szerencsére még sosem voltam olyan helyzetben, hogy el kellett volna vetetnem..sőt..ellenkezőleg..várom a csodát.

Minden jót és kitartást kívánok.

2011. ápr. 22. 21:38
 12/17 Alinaaa ***** válasza:
49%

Tartsd meg és próbáld meg rendbehozni a kapcsolatot. és a nagyszölők úgyis segíteni fognak és imádni fogják az unokájukat:)hidd el.

Egy boldog családanya aki 17 évesen lett anya:)

2011. ápr. 22. 21:50
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Én azért megértem a régi párodat,hogy nem akarja felnevelni más gyerekét,de ilyet akkor sem mondhat! Mi az,hogy csak akkor mehetsz vissza hozzá,ha elveteted a babát! Írd le hogy hány éves vagy,külön élsz-e,dolgozol-e... mert ha különélsz és van megfelelő anyagi háttér a baba felnevelésére akkor nem értem a szüleidet,hiába nem szeretik a párodat,akkor is a te gyereked és az ő unokájuk!
2011. ápr. 23. 09:14
 14/17 anonim ***** válasza:
54%

szép egy szüleid vannak már ne haragudj...

nem a párodat kéne nézniük hanem a lányukat...

a leendő unokájukat.

SZÉP EGY SZÜLŐ.

2011. ápr. 23. 10:55
 15/17 anonim ***** válasza:
49%
Szerinted mekkora esélye van egy kapcsolatnak, aminek az a feltétele, hogy megöld a gyermeked? Nem dönthetünk és nem ítélhetünk helyetted, de hogy egy lehetséges kapcsolat miatt dobd el a gyermeked... ez szerintem elítélendő!
2011. ápr. 23. 15:07
 16/17 haramia ***** válasza:
64%

Szerintem a legfontosabb szempontok, amiket figyelembe vegyél, hogy jól dönts:

- önmagad hozd meg a döntést, ne valaki(k) kedvéért, kérésére, zsarolására

- Te egyedül mit tudsz majd nyújtani a picinek (anyagilag, érzelmileg) a terhesség alatt és miután megszületik?

- akár az igen mellett akár a nem mellett döntesz ez egész életedre kiható döntés lesz, együtt fogsz tudni élni vele?

Természetesen minden mást számba vehetsz még külső segítségek (barát, barátnő, szociális szolgáltatók stb..) és külső hátráltatók (család, apa stb..)

de a legfontosabb, hogy Te dönts és tudd, hogy ez egy életre szól...

2011. ápr. 23. 17:43
 17/17 anonim ***** válasza:
49%

Már ne is haragudj, de ha a volt barátod egy szemét, undorító, görény. Képes lennél egy kapcsolatért (ami nem is biztos, hogy hosszútávú lesz), megölni a gyermekedet?

Semmiképp se vetesd el, inkább szüld meg, és ha tényleg nem akarod, akkor add örökbe.

A jelenlegi pároddal pedig próbáld megbeszélni a dolgokat, rendbe hozni a kapcsolat.

2011. ápr. 24. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!