Hol találok megbízható, rugalmas védőnőt?
8+1 hetes kismama vagyok, elérkezett az idő a védőnő felkereséséhez, de sajnos ez nálunk nagyobb probléma, mint gondoltam. Jelenleg Budapesten a VI. kerületben lakunk, de tervezzük, hogy elköltözünk fél éven belül (most úgy néz ki, hogy a XI. kerületbe).
Tudtok ajánlani olyan védőnőt, aki rugalmas és nem probléma, hogy kicsit "összevissza" élünk jelen pillanatban? Előre is nagyon köszönöm.
Szia!
Részben igazuk van, az előttem válaszolóknak. Amíg nem költöztök el, addig a területileg illetékes védőnőhöz kell járni. Ha a költözés a 39. héten történik, akkor az utolsó 1 hétre kerülsz az új lakhelyed szerinti illetékes védőnőhöz.
Azonban (és ez az, amit a legtöbben nem tudnak), ha nem felel meg a területileg illetékes védőnő, akkor kérheted, hogy egy másik védőnőhöz járhass, feltéve ha ő elvállal, neki ez nem kötelessége.
Védőnőt nem lehet választani, még elvileg felkérésre sem, mert ők nem praktizálnak. a területileg illetés védőnőhöz fogsz tartozni, de ne félj tőle, mert addig gondoz, amíg ott tartózkodsz. a védőnő kötelessége gondozni, és elég rugalmasak, hiszen az oszágban nagy a ki, bevándorlás. van úgy, hogy szinte heti szinten költözik ki be egy család.
jó baba várást!egy védőnő kismama
Akkor úgy tűnik ez is egy kérdőjel marad az életünkben.
Az egyik ismerősömnek enyhén szólva is slendrián a védőnője, megkérdeztem az én védőnőmtől, hogy le lehet-e váltani, ő azt mondta, hogy írni kell egy kérvényt a vezető védőnőnek (vagy valami hasonló elnevezésűnek), hogy miért szeretne váltani és simán fog menni.
A neten az egyik védőnő válaszol-ban is ugyanezt írta a védőnő, hogy lehet váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!