Köteles a munkáltatóm gyes mellett visszavenni?
Júliusban lejár a gyed-em. A bölcsi beszoktatás miatt 1,5-2 hónapig gyes-en lennék és októbertől szeretnék újra dolgozni. Nekem mindegy hogy 8 órában vagy gyes mellett 6 órában csak több legyen a pénz.
Azzal viszont nem vagyok tisztában, hogy KÖTELES E visszavenni vagy csak visszavehet a mostani jogszabályok szerint.
Kérem csak az írjok aki ért hozzá, mert már olvastam ezer helyen és azt írják hogy igen visszamehetek de nem ez érdekel hanem a munkáltatói oldal kötelességei.
A munkáltató nem köteles visszavenni, viszont nincs joga fizetés nélküli szabadságon tartani sem. Vagyis írnod kell egy levelet, melyben tájékoztatod, hogy lemondod a fizetés nélküli szabadságot, és szíveskedjen a bentlévő szabadságokról és a munkábaállás tényleges időpontjáról tájékoztatni.
Erre nem mondhatja, hogy nem vesz vissza, mert ha nem ad munkát, akkor állásidőre járó díjat, vagy rendelkezésre állást kell fizetnie.
Kedves utolsó, jó nagy hülyeséget írtál.
Attól, hogy visszamegy dolgozni, még a gyerek 3 éves koráig él a felmondási védelem, vagyis 30 nap elteltével SEM rúghatja ki rendes felmondással.
És a Munka törvénykönyve NEM tartalmazza a foglalkoztatási kötelezettségét a munkáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!