Hogy működik a vizsgálat és mennyibe kerül a Preventrend Kutató Intézetnél?
Figyelt kérdés
2008. febr. 12. 11:18
1/4 anonim válasza:
Ez nem a Magzati Diagnosztikai Központ? A Bolgárkerék utcában?
2/4 A kérdező kommentje:
De igen, legalábbis a cím stimmel, amit kaptam.
2008. febr. 12. 13:06
3/4 anonim válasza:
Ja meg attól is függ, milyen vizsgálat érdekel. Leírom nekem mi volt. Quartett tesztet csináltak 19. héten ez 75-80%-os pontossággal ki tudja mutatni a down-kór és még 2-3 rendellenesség (nyitott gerinc) esélyét. Egy arányszám lesz az eredmény, nekem 1 a 2400-hoz lett. Tehát valószínűleg nincs gond. Azért volt rá szükség, hogy a magzatvíz mintavételt elkerüljük a vetélési kockázat miatt, ugyanis a genetikai uh-n kicsit több magzatvizet állapítottak meg és azonnal szúrni akartak. A dokim mondta, hogy ha ez negatív lesz, akkor nincs szükség a mintavételre. Egyébként a vizsgálat egyetlen kémcsőnyi vér levételéből áll, bármikor levehető (nekem délután vették). Az eredmény pár nap alatt megvan. 25 ezer Ft. volt plusz fizettünk 5 ezret azért, hogy ha mégiscsak kell magzatvíz mintavételt csinálni, akkor ne kelljen kifizetni annak a teljes költségét ami kb. 170 ezer Ft. lett volna. Sajnos a terhességem már eléggé előrehaladott volt, ahhoz, hogy ha kell a mintavétel, akkor heteket nem tudtunk volna várni az "államis" vizsgálatra, magánúton kellett volna megoldani. Remélem tudtam segíteni.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, köszi a segítséget. Nekem a doki ajánlotta, hogy van ez a lehetőség, kíváncsi voltam, mik a tapasztalatok. Köszi még egyszer.
2008. febr. 12. 15:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!