Tehet e valamit is a munkáltatóm, ha a terhességemről nem mondtam neki igazat?
Hát, mint minden szerződés esetében, a munkaszerződés esetében is él a semmiség, ha megtévesztésen alapult.
Vagyis ha a munkáltatód kiveri a balhét, akkor semmis lesz a szerződésed.
A mostani munka törvény könyve szerint, ha elhallgatod a terhességet és a munkáltató rájön akkor azonnal kirúghat minden indoklás nélkül.Ha viszont úgy közlöd vele a nagy hírt:-), hogy tanúd is van rá, ráadásul többen akkor nem rúghat ki ezért.Sőt, megteheted azt is , hogy azonnal utána elmész táppénzre, mint mondjuk veszélyeztetett terhes, (ehhez a nődokid is kell)és míg a gyerek 3 éves nem lesz addig is állományban is vagy.
Én elvileg május végéig szerettem volna dolgozni(szeptember végére vagyok kiírva)de mivel a veszélyeztetett kismamáknak május 1-től leveszik a táppénzt 50%-ra így kiírtak, Mondjuk nem mellékes az sem, hogy a 12.héten be is véreztem és nem kockáztattam inkább az orvos javaslatára.35 éves vagyok és első babánk, úgyhogy végül is az a legfontosabb hogy Ő vele minden rendben legyen.
07-39-es! Megmondanád, hogy a Munka Törvénykönyve hányadik paragrafusáról beszélsz? Azzal dologozom, de ilyet én sosem olvastam benne! Minden indokolás nélkül csak próbaidő alatt azonnali hatállyal lehet a munkaviszonyt megszüntetni. Ne terjessz rémhíreket!
munkaügyes
Semmit az égvilágon nem tehet.
Azt nem mondom, hogy semmi köze hozzá, de a jog melletted áll, és akkor szólsz neki, amikor tetszik.
Az más kérdés, hogy illik tudatni, hogy megtalálja a megfelelő utódodat.
Az meg megint más kérdés, hogy én szóltam a 13. héten, hogy legyen idő mindenre, és a hetedik hónapban kezdett új embert keresni, és még a nyolcadik hónapban is oktattam....
Szóval ők sem törődnek azzal, hogy nekünk mi a jó vagy rossz, úgyhogy ne is érezd rosszul magad.
És vajon honnan tudná meg, hogy pontosan hány hetes is vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!