Alacsony Áfp eredmény. Beteg a babám?
Elhiszem, hogy kétségbe estél, de nem szabad ennyire parázni az afp-n. Nagyon megbízhatatlan vizsgálat, mivel a magzat korához kötik ennek a proteinnek a mértékét, és a magzat kora pontosan csak akkor határozható meg, ha uh-n követték még a megtermékenyülést, és a beágyazódást is! Alacsony afp-hez az is elég, ha néhány nap eltérés van a vélt és valós terhességi kor között.
Szóval nyugi, izgulni az afp-n nem kell!
Egyetértek az első válaszolóval! Ez egy elavult vizsgálat,sok más országban már nem is alkalmazzák.Nálunk is szeretnék bevezetni a kombinált tesztet helyette,pont a megbízhatatlansága miatt.Ha esetleg valaki túlsúlyos,ott már eleve előfordul az alacsony afp érték.
Ne aggódj emiatt! Drukkolok Nektek!
Így van ahogy mondták, én túlsúlyos vagyok, 2x lett alacsony FAP-m, kétszer szültem tökéletesen egészséges gyereket.
Elavult a vizsgálat.
Szia. Nekem 0,38lett az AFP eredményem....kész lettem egyből:( én még aznap elmentem uh-ára magánrendelésre.A doki mindent tökéletesnek talált.A down-kort kizárták 1:8300 as eredmény miatt.2napra az uh-á után mentem a genetikai uh-ára,ott is mindent rendben talált a doki.Onnan mentem a genetikára,ott szó szerint ezt mondták : "mivel a 12hetes kombinált tesztem tökéletes lett ezért ez az elavult afp nem jelent semmit,HA csak ez lenne akkor gond lenne! Elnézést kérek annak a nevében aki önre hozta a frászt!"További kezelést nem igényel.
Ez az én rövid történetem az AFP -ről!
neked milyen lett a down kockázat?
Nekem 0,71 lett, és akkor azt mondták, 0,9 alatt már alacsony, és küldtek genetikai UH-ra, de sokat kellett várni, későre kaptam időpontot (25. hét), és még tőlem kérdezték, mit akarok a 25. hétben az alacsony AFP-vel, mikor már úgysem tudnak mit csinálni (kedvesek voltak nagyon...:-S)
Végig idegeskedtem az egészet, down-kór meg minden nyavalya miatt.
Már másfél éves, teljesen egészséges (jó, most pont meg van fázva, de azt leszámítva:-))
Egyébként tényleg elavult vizsgálat, külföldön nem is csinálják már.
Ne izgulj (jó, tudom, mondani könnyű, nekem is mondhatták...)!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!