Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha alacsony az AFP eredmény?

Baj, ha alacsony az AFP eredmény?

Figyelt kérdés
Ma voltam genetikai uh, ahol azt mondta a doki, hogy minden ok-nak tűnik, de a határérték alatti volt az AFP eredményem. 12 hetesen voltam kombinált szűrésen, ahol minden ok volt, és negatív lett az eredménye. Van okom aggódni?
2010. ápr. 27. 20:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem magas volt ,de azért mert elszámoltak ! Ha nem küldött tovább a 1 sz . nőgyógyászati klinikára pl. akkor nem lehet baj szerintem !
2010. ápr. 27. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is alacsony lett 0,55 és a genetikán mindent rendben találtak és van egy gyönyörű egészséges kislányom,kint külföldön ilyen vizsgálatot már nem is csinálnak úgy hallottam,pont ez véget mert nagyon ritka amikort jó eredmény születik,mivel nem lehet vagy csak nagyon nagyon ritkán tudni melyik napon fogant meg a baba,ha korábban veszik le akkort általában alacsony ha késöbben akkort meg magas ha jól tudom de nem 100%,úgy hogy szerintem nincs ok aggodalomra,és minden rendben lessz azt kívánom!Boldog Babavárást!
2010. ápr. 27. 20:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha továbbküldenek a klinikára, akkor sincs baj biztosan. Mindkét gyerekemmel alacsony - igen alacsony- volt az AFP-m, de mindkét gyerek totál egészségesen született. Az AFP-t legtöbb európai országban nem használják, mert a pontos időponttól nagyon függ, továbbá az anya magasságától, súlyától, életviteléstől, stbstbstb... Ha a genetikai uh-n azt mondják, h rendben, akkor nagy valószínűséggel úgy is van. A magzatvíz vételt - ha felajánlják-, gondold meg,m ert az ismert közel kétezer genetikai betegségből is csak 6 vagy 8 kerül szűrésre...
2010. ápr. 27. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Nincs, ha a genetikai uh mindent rendben talált.

Nagyon könnyű téves eredményt kapni. Elég, ha egy-két nappal hamarabb vették le a vért.

2010. ápr. 27. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam. AFP 0,64, kombinált teszt jó. Egészséges kislányom lett.
2010. ápr. 27. 22:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Nincs okod aggódni, de ha esetleg az orvosod elküldött genetikára, akkor érdemes elmenni. Nem azért mert baj van, hanem hogy megnyugodj.

Nekem 0,47 MoM lett az AFP-m, küldtek is a SOTE-ra genetikára. Ott egy alapos UH-t csináltak, jó sokáig nézegettük a babát :))) És elengedtek azzal, hogy egészséges a baba. Azóta 33 hetes vagyok, és semmi panaszunk.

Szóval ne ijedj meg, én is azt mondom.

2010. ápr. 28. 07:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm!
2010. ápr. 28. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom , hogy 0,40-től jó az AFP. Nekem 0.60 lett.Rajta van a papíron ha alacsony a kockázat.
2010. ápr. 28. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!