Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elevit vagy valamilyen vaskész...

Elevit vagy valamilyen vaskészítmény inkább?

Figyelt kérdés
Konkrétan a Béres Vas Vital tablettán gondolkozok. Eddig az Elevitet szedtem, amiben 60 mg vas van. Szedem minden nap, de mostmár jönnek a zöldségek, gyümölcsök, inkább természetes formában jutnék hozzá a vitaminokhoz. Viszont a vasat mindenképpen pótolnám, mert az előző terhességemnél szülés után szörnyen gyenge voltam a súlyos vérszegénység miatt, egy hajszálon múlott, hogy nem kellett vért kapnom. Viszont a Béres Vasban csak 14 mg vas van, ami jóval kevesebb, mint amit az Elevit tartalmaz. Valakinek van ezekkel kapcsolatban tapasztalata? Dokihoz csak két hét múlva megyek, de addigra már rajta lennék a vaspótláson, szóval várom a válaszokat!
2011. ápr. 20. 00:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A terhesség alatti indokolatlan vasszedés veszélyes.

Egyenlőre Elevit, abban van annyi, hogy azért szinten tartson, és beszélj a dokival, csináljatok labort...

Én végig szedtem Elevitet is, vasat is, mert nagyon gáz volt a vasam a 2 trimiben, de a végére okés lett, és mégis vért akartak adni...

Vagy a Dr. Steinberger leveket ismered? Van belőle cékla, meg vörös bogyós lé, vörös szőlőlé, így természetesen is pótolhatod addig..mondjuk elég húzósak...

Boldog babázást!

2011. ápr. 20. 06:49
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi, az aggódást is, de arról biztosíthatlak, hogy labor nélkül is megmondom, hogy nem lenne indokolatlan... Sajnos elég otthonosan mozgok benne, hogy mi az, ami veszélyes terhesség alatt, és mi nem. Persze, csináltatok labort is, de már a 12 hetes vérvételen is éppen csak határértéken volt, nem hiszem, hogy azóta javult volna...

Nem ismerem a termékeket, amit írtál, megnéztem őket, de erre nekem jelenleg nem futja, valamilyen olcsóbb vaspótlás érdekelne inkább...

Várom a tapasztalatokat.

2011. ápr. 21. 15:09
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem a dokim a Maltofert irta fel receptre, 30 db (napi 1x szedem) kb. 1000 ft, ez 100 mg vasat tartalmaz tablettánként. Szerintem kérdezd meg a dokidat mit tud felírni.

Üdv 24 hetes kismami

2011. ápr. 21. 16:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Maltofer-fol-t írt a doki. A vasam meg sem mozdult tőle, viszont lett jó kis hasmenésem, ami nagy pocakkal minden egyes nap élményszámba ment.

Olcsó vaspótlásként a céklát, a májat, a vörös húsokat tudnám javasolni. Multivitaminokkal az a gond, hogy van benne más is, ami meg pont gátolja a vas felszívódását, ilyen a magnézium, és calcium is.

Az első terhességemnél pl a vasamat egy hónap alatt normál értékre tornáztam májjal, és céklával, vaskészítmény nélkül. Akkor másik vastablettát kellett volna szednem, csak akkor meg a szorulás miatt voltak iszonyú görcseim, így a bogyót akkor is abbahagytam.

2011. ápr. 21. 17:30
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem kifejezetten a Béres Vas Vital-t ajánlotta a dokim (kifejezetten terhesvitamint nem szedek), a véreredményem javult, amióta szedem.
2011. ápr. 21. 18:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok,

Ferrocomp forte? Nem tom mennyit tartalmaz, de míg a dokihoz jutsz, talán elég lesz, Ő meg úgyis ír fel majd...

2011. ápr. 21. 18:07
 7/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Az alábbi készítményt is dicsérik, csak marha drága :(

[link]

2011. ápr. 21. 18:07
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Úgy döntöttem egyelőre maradok az Elevit mellett, aztán a dokimmal megbeszélem, így lesz a legtisztább, másfél héten nem múlik ilyen szempontból semmi.

A természetes vasbevitellel (máj, cékla, vörös húsok) az a baj, hogy a legtöbbre rá sem tudok nézni mostanában. A májtól és a húsoktól a hideg is kiráz, a céklát pedig alapból nem szeretem.:( Egyedül a mákot tudom megenni, de azt meg azért nem szabad túlzásba vinni.

Úgyhogy marad a mesterséges pótlás, azt meg majd a dokimra bízom, hogy milyen formában legyen. A Béres Vas Vitál szimpatikus, de mivel abban nem csak vas van, így nem merem az Elevittel együtt, szerintem túl sok lenne a kettő.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek jó babázást, illetve babavárást kívánok!:)

2011. ápr. 21. 22:07
 9/12 anonim válasza:

Kiegészíteném a kérdést, mert nagyon idevág :)

A párom most 8 hetes, Elevitet szedegeti, abból is csak felet. Arra panaszkodik, hogy ha beszedi, utána "szörnyen vasszaga" lesz. Gondoltam arra, hogy esetleg csak pszichésen érzi, bár az állapota indokolná a szagokra való érzékenységet :)

Tapasztaltatok ilyesmit Elevit szedése mellett?

Köszönöm!

2011. ápr. 22. 11:48
 10/12 A kérdező kommentje:

Szia, kedves Utolsó!

Nem hinném, hogy érezhet vasszagot, szerintem sokkal inkább a B-vitaminok valamelyikének a szagát érezheti, az valószínűbb, a vasnak szerintem nem annyira jellegzetes a szaga (legalábbis mikor előző terhességemnél vastabit szedtem, nem volt különösebben jellegzetes szaga). Ha meg csak fél tablettát szed, akkor pláne nem gondolnám.:)

2011. ápr. 22. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!