Ha valaki csak később jön rá, hogy terhes és addig káros dolgokat fogyaszt, mi történik a magzattal?
Még akár tervezett gyereknél is előfordulhat, hogy valamilyen okból csak 2-3 hónapos terhességnél "esik le" az anyukának, hogy ő terhes. (Mondjuk eleve rapszódikus menzesz, hibás meddő diagnózis, stb.)
Ha valaki ilyenkor káros dolgokat fogyaszt (cigi, alkohol, stb), mivel nem tudja, hogy kerülnie kellene, mi történik a magzattal?
Nem érint a kérdés, csak eszembe jutott, hogy ilyenkor mi történik.
Illetve anyám is két hónapos terhesen jött rá, hogy gyereket vár, mivel meddővé nyilvánították... Ő addig aránylag sokat dohányzott, csekély mennyiségű alkoholt is ivott (a rosszulléteit apám pálinkával akarta kezelni, azt hitték gyomorrontása van).
Hát ilyenkor csak a szerencsére hagyatkozhat! Vagy lesz baja a babának, vagy nem!
A 6-7. hétig "nem" akkora gond, mert akkor még köldökzsinór. Valahol olvastam,hogy Czeizel Endre mondta,hogy jól kitalálta ezt a természet. Mert alapesetben 6-7.-ig sokan nem tudják,hogy babát várnak, ezért lehet, nem is figyelnek magukra!
De akinek csak nagyon későn derül ki, az tényleg csak imádkozhat,hogy minden rendben legyen!
Én csaptam egy görbe estét mielött megtudtam volna,6. hétben voltam.
Nincs semmi gond(persze ez alatt ne lerészegedést értsd,hanem egy borozgatós estét)
Nagyanyáink idejében a terhes nők nem törődtek azzal,hogy mit esznek-isznak. Nemn szedtek semmilyen vitaminokat. Igaz,nem is dohányoztak annyian,sok tejet ittak,és zöldségeket ettek. Mégis több volt az egészséges baba,mint mostanában.
De ha sokat dohányzik az anya,vagy szeszt iszik,az biztosan nem használ a magzatnak.
Gondolok akár olyanra is, hogy valaki, nem tudván, hogy terhes, mondjuk komolyabban szétcsapja magát egy bulin. Amíg nem terhes, addig évi 1-2 ilyen minden következmény nélkül belefér, mert "majd másnap kialszom magam és sok vizet iszok".
Vagy a 6. hétig nem igazán vannak ezek hatással a magzatra?
Valamint mi a helyzet a betegségekkel? A legnagyobb körültekintéssel is össze lehet szedni vírusokat vagy bakteriális fertőzést.
Általában a betegségek sem okoznak problémát. Legalábbis én az 5 terhességem alatt többször kaptam el vírusokat, bakteriális fertőzéseket (többnyire a gyerekeimtől, ezt valóban nehéz lett volna elkerülni), többször az első trimeszterben, de sosem lett gond belőle, hála Istennek! Persze vannak betegségek, amik okozhatnak malőrt, ilyenek a rubeola, bárányhimlő, toxoplazma, szalmonella, stb. De ezeket azért általában ki lehet védeni!
Szerintem egy görbe este sem okoz gondokat, legalábbis több olyanról hallottam már, amikor a másnaposság "nem múlt el", és kiderült, hogy baba van a dologban... :-)
Egy korábbi válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!