Szerintetek mi a megengedett tevékenység/munka abban az esetben, ha a lepény a mellső falon mélyen tapadt?
Sziasztok. 14 hetes vagyok. Az orvos már a 12. heti uh megállapította, hogy a lepény mélyen tapadt a mellső falon, és eléri a méhszájat, de nem fedi sem részlegesen sem teljesen azt.
Az család állandóan azzal traktál, hogy nem csinálhatok semmit, csak feküdjek. Épp házat újítunk, no meg ott a háztartás. Nem tehetem meg, hogy csak pihenjek, ezért az érdekelnek, hogy szerintetek mi a megengedhető tevékenység ebben az állapotban? Természetesen a gyerekem érdekei mindenekfelett áll, de emellett szeretném végezni a mindennapi teendőket. Mosás, főzés, takarítás...stb.
Kérem, akinek hasonló problémája volt, leírná a tapasztalatait? Illetve, hogy mit csinálhatott és mit nem a terhessége alatt?
Mindemellett az is érdekelne, hogy azoknak a kismamáknak, akiknek szintén mélyen tapadó lepényük volt, hogyan alakult a terhessége az utolsó harmadban vagy a szülésnél?
Még egy utolsó kérdés: igaz-e, hogy a mélyen tapadó lepény befolyásolja az AFP eredményt?
NAGYON HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!!!!
(kérem, csak azok írjanak, akik kulturáltan képesek hozzáállni a kérdésemhez!)
Köszönöm a válaszokat!
A függönymosós anyukának pedig gratulálok a picihez! :)
Ha a méhlepény "eléri a méhszájat, de nem fedi sem részlegesen sem teljesen azt", az magyarul azt jelenti, hogy MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN!!!
A méhlepény csak akkor jelent gondot, ha a méhszáj közelében, vagy ne adj Isten rajta fekszik. Ez egy normális terhesség.
Nekem is elöl és mélyenfekvő a lepényem, de semmi gáz, az orvos is ezt mondja.
Legfeljebb kevésbé érezhető a baba mozgása eleinte... Ennyi...
Persze, pihenj, amikor csak fáradt vagy.
Mindent csinálj, amit eddig, csak pianoban, azaz emelhetsz, de csak kevesebbet, és a fő instrukció, hogy ami nem esik jól, azt azonnal hagyd abba!
A lepény helyzete és az AFP között semmiféle összefüggés nincs!
Ne aggódj, az már fél siker!!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!