A rosszullét mikortól szokott erősödni a terhesség
elején?
Figyelt kérdés
Most vagyok a 4-5. hét határán és az első jel, amiből babára gondoltam egy reggeli rosszullét, hányinger volt. Azóta is tart. Szeretnénk elutazni egy hónap múlva, hosszú autóút lenne. Vajon addigra már jobban előjön a rosszullét vagy nem erősödik?
2009. márc. 3. 12:58
1/6 anonim válasza:
Szia! Szerintem ez egyén függő, de nekem pl. az első 7-8 hétben volt reggeli rosszullét, émelygés! A 9. 10. hétben (vagyis mostanra) már teljesen elmúltak!
2009. márc. 3. 12:59
2/6 anonim válasza:
Teljesen egyénfüggő, nálam a 6. héten kezdődtek, és csak a 16. héten múltak el teljesen.
2009. márc. 3. 13:04
3/6 anonim válasza:
Nekem is eltartott a rosszullét a 16-17. hétig, de ettől nem állhat meg az élet. Ha nem te vezetsz, és csak émelyegsz, nyugodtan szedj be indulás előtt fél órával egy 20mg-os B6 vitamint. Ez az alvásközpontra hat, úgy el tud nyomni, hogy akár be is kumhatsz, így könnyebb átvészelni az utat. Ha nagyon hánysz, a tabletta sem marad benned felszívódásig, használj daedelon végbélkúpot! Rosszul hangzik, de nem veszélyes, nagyon hatásos!!!
2009. márc. 3. 13:13
4/6 anonim válasza:
Én 9 hetes leszek és mintha nekem is kezdene egyre elviselhetőbb lenni. Az első válaszolót szeretném kérdezni, hogy te 10 hetes vagy? Neked 9. héten elmúlt? Mert akkor én is reménykednék...:)
2009. márc. 3. 13:13
5/6 anonim válasza:
Szia!
Mint ahogy a Többiek is írták, egyénenként eltérő. Van olyan kismama, akinek 9 hónapig tartott, nekem a 4. héttől a 20-ig (kiszáradással, majdnem kórházi befekvéssel), és ismerek olyan anyukát, akinek kb 3 hétig.
Ha szerencsés vagy, hamar elmúlik. Esetleg próbáld ki a B6-ot, amit ilyen esetekre ajánlanak.Védőnő vagy a nőgyógyász az adagolás tekintetében tud segíteni. (Nekem 3*1-t írtak fel, de én nagyon sokat hánytam...emiatt nem is szedtem, mert kijött.)
Jobbulást és üdv!
Üdv!
2009. márc. 3. 14:00
6/6 anonim válasza:
Nálam a 4-5. hét tájékán két főbb tünetem volt, a mellfeszülés, valamint az, hogy állandóan éhes voltam. :)
Úgy a 7. hét tájt jött a hányingeres korszak (3x hánytam), ez úgy a 13. héten ért véget, bár utána is nagyon ritkán előjött. Ha jól emlékszem, a 10. héten voltunk otthon anyánál (400 km oda, majd ennyi vissza). Kicsit féltem és nem mondom, hogy nem voltam néha rosszul, de nem bánom, hogy elmentünk! Az autóút sem volt gáz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!