Baj, ha nem szedek magne B6-ot? Állandó hányingerrel kűzdök a terhesség eleje óta, és a doki 3x2-t írt fel naponta, be is szedtem, de nem enyhült a rosszullét, sőt.
Kedves kérdező! Nekem a doki nem hányingerre vagy rosszullétre írta fel a MagneB6-ot. Ez leginkább az idegrendszert nyugtatja. Én első vizsgálaton belül is nagyon feszes voltam és erre is kimondottan ajánlotta. Ez a gyógyszer leginkább Magnéziumot tartalmaz, nem pedig B6ot. Viszont a magnézium nem szívódik fel B6 nélkül.
Szerintem szükséges, hogy szedd! Ha a hányingered miatt aggódott volna, akkor azt mondta volna neked, hogy vegyél magadnak a gyógyszertárban recept nélkül kapható sima Vitamin B6-ot!
Szerintem meg kérdezd meg az orvost, mert tényleg van ilyen, hogy valaki a plusz magnéziumtól rosszul van.
Mivel szedsz terhes-vitamint, nem KELL még szedned, hacsak nincs valami különös oka -nekem pl.keményedés ellen kell szednem.
A kislányommal nem szedtem semmit, nem étkeztem szuper-tudatosan, mégis 4,3 kg-os egészséges baba lett :) Nem hiszem, hogy minden vacakot be kellene szednünk a terhesség alatt! Multit szedsz, bár az Elevitben nincs minden, ami kell, pl. a folsavat nem ártana szedni, éppen most a terhesség elején! Sokkal-sokkal fontosabb, mint a magnézium!
Szóval szerintem ne erőltesd, inkább beszéld meg az orvossal, mondd el neki, hogy mit tapasztaltál. Ha mindenáron szedetni akar veled Mg-t, akkor ajánl más készítményt.
Nekem direkt mondta a védőnőm, hogy vannak, akik rosszul reagálnak a nagy dózisban szedett MagneB6-ra.
Én csak igény szerint szedem, nem folyamatosan és nagy adagban. 22 hetes vagyok, és semmi bajom. Nem lesz a babának semmi baja, ha nem szeded, de a terhesvitamint azt szedd! Abban minden benne van, ami a babának kellhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!