Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy probléma, ha nem szedek...

Nagy probléma, ha nem szedek terhes vitamint?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok érdekelnének.
2011. ápr. 14. 19:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
Nem véletlenül találták ki a terhesvitamint. Szerintem szedj, én is szedek.
2011. ápr. 15. 07:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem baj, én se szedtem csak magnéziumot és sok gyümölcsöt ettem és egy egészséges majd nem 4kg-os kislánynak adtam életet, szóval nem hinném, hogy létfontosságú a vitamin, régen se szedtek, csak nem régóta jött ennyire"divatba"!!!!!
2011. ápr. 15. 09:12
 13/19 anonim ***** válasza:
46%

Látom vannak akik fanatikusan szedik a kismamivitamint. Hát rájuk épül a gyógyszerpiac... Nem is tudom mi volt régen, mikor anyáink még nem szedtek nyakra-főre mindenféle műizét?!

Tapasztalatom: Én a baba tervezésekkor már elkezdtem szedni a gravidát és 3 hónapig szedtem is. Majd mikor már jeletkezett a két csíkocska egyre többet voltam rosszul. (émelygés, hányinger) Hánytam az utcán, a buszon, a bolt mellett... nagyon rossz volt. Este aludni sem tudtam csak a WC-t ölelgettem. Védőnőm, barátnőm és orvosom is javasolta, hogy hagyjam abba mert bizony fokozhatják a rosszullétet. Így is lett. Pár nap alatt "kiürült" és jobban is lettem. Átálltam az Elevitre, de csak heti 2-szer felet szedtem és inkább rágcsáltam sok gyümölcsöt, zöldséget, tejet, joghurtot, magvakat.

És láss csodát! Egészségesek vagyünk mindenféle szintetikus sz..r nélkül.

(Csak C-vitamint szedek és néha iszom egy Kálcium pezsgőtabit.)

Szóvalszerintem kis odafigyeléssel a táplálkozásoddal is beviheted ami szükséges.

18 hetes kismami

2011. ápr. 15. 12:36
 14/19 anonim ***** válasza:
63%
Kedves utolsó! Régen nem is császároztak és bizony sok nagy méretű baba halt meg. Régen nem volt ennyi védőoltás és régen szervátültetés se volt. De fejlődik az orvostudomány és ez jó. Régen sok minden nem volt, de ez nem azt jelenti, hogy nem lett volna jó ha van.
2011. ápr. 15. 12:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
:-) Én is pont arra akartam kilyukadni amire az utolsó író, de így már nem írom le.
2011. ápr. 15. 15:51
 16/19 anonim ***** válasza:
21%

A sok szintetikus "szar" nem volt regen ez teny.

De babakocsi sem volt, ha igen, akkor sem mindenkinek. Az en nagyanyam legalabbis nem tolt babakocsit.

Sot, nem volt regen pihenoszek, meg baldachin, meg fejvedo, meg biztonsagi gyermekules vagy autos hordozo, de meg vezetekes viz sem. Se zenelo babajatekok. Meg nem zenelok is alig.

Vagy a tudomany fejlodesenek eme "csodait" illik kihasznalni, mert tok jo, de a vitamin csak felesleges szintetikus szar?

Vagy talan nektek semmitek nincs, nem is lesz kedves korabbi szarozo valaszolo, mert nagyanyadnak sem volt???

Ketlem...

2011. ápr. 15. 15:58
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen mindegy, hogy szedsz e vitamint, vagy sem, mert ha nem szedsz, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, müzlit, tejtermékeket...

Én amikkor teherbe estem, Elevitet szedtem, de utána olvastam, és kérdeztem: Az Elevitben kevesebb a vitamin, mint a Femibionban... Az Elevit után szedtem 2 havi Femibiont... aztán abba hagytam, mert ezek mellett egészségesen táplálkozom :)

Jelenleg 34 hetes vagyok és 7 kilónál tartok... Eddig minden eredményem remek volt, a babám jól van, és márciusban az orvosom egy héttel fejlettebbnek látta a babámat a korához képest :)

Az első szólók között: Gondolom a kérdező nem az anyagiak miatt tette fel a kérdést... miért kell egyből arra gondolni, hogy sajnálja a pénzt vitaminra???

Utolsó között szólóknak pedig:

Valóban régen nagyon sok minden nem volt a nagymamáink idejében, de akkor is születtek, és sajnos: haltak meg babák... Ezek mellett nem voltak vitaminok, és azért mert jelenleg a statisztikákra épül az országunk, higgyétek el, akkor sem voltak nagyobb arányban halott babák, mint élők... csak akkor ezt nem tartották annyira nyilván...

Akkor ugyanúgy voltak hiányosságok, és betegségek, ahogy most, csak manapság ezekre a dolgokra nagyobb hangsúlyt fektetnek!

És lássuk be: a mai gyerekeknek sajnos nincs olyan erős immunrendszerük, mint nagyanyáinknak volt, akik a földeken, az udvaron, és az utcán nőttek fel... Ez sem lehet véletlen... És itt jön képbe a napjainkban "nagyon fontos" szerepet játszó statisztikának: Nézzük meg a születési arányokat, és az elhalálozásnál a kort...

Szóval: kedves kérdező! Tégy úgy, ahogy neked jó :) Te döntöd el, hogy mit szeretnél, vagy nem szeretnél :)

Jó baba várást :)

2011. ápr. 16. 19:20
 18/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ!A pénzes dolgot én sem értettem! Nem ez a problémám, hanem az elhízás és nem biztos, hogy jót tenne a visszér hajlamos lábamnak. Igyekszem sok gyümölcsöt, zöldséget enni. Emelett pedig kiegyensúlyozottan táplálkozni.
2011. ápr. 17. 06:06
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Bírom ezt a "nagyanyáink-dumát"...Röhej! A nagyanyáink?! Az én egyik nagyanyám momentán elvesztette az ikreit szülés közben, a másiknak a kislánya 9 évesen halt meg cukorbetegségben, mert nem jutottak inzulihoz. A többi terhesség következményeként pedig kihullottak a fogaik, a hajuk, elkoptak a porcaik, és láthatóan hirtelen megöregedtek! Mert nem volt multivitamin!

Én cukros vagyok 6 éves korom óta, és a második babámat várom, minden komplikáció nélkül. Épek maradtak a fogaim, szép a hajam, a körmöm, a bőröm, és szülés után 1 hónappal -3 kiló voltam a terhesség előtthöz képest. Végig szedtem viamint!

Azt kell megérteni, hogy ezek a vitaminok valójában nem a babát védik, rossz a megnevezésük! Ezek kismamavédő vitaminok:P. A babák minden szükségeset elvonnak az anyától (lsd. etiópok babái is dundin, egészségesen születnek), csak épp neked az hiányozni fog! Ergó nem a babának szeded, hanem magadnak! De ha vki soknak érzi szedjen sima multit;).

Amúgy én Elevitet szedtem a 7. hétig, és baromi sokat voltam rosszul. Aztán javasolták, hogy szedjek Femibiont, mert sokaknak elmúlasztja a hányingert. Áttértem arra, és másnaptól elmúlt a hányingerem;). Akinek hányingert okoz, váltson!

2011. ápr. 20. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!