Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy probléma, ha nem szedek...

Nagy probléma, ha nem szedek terhes vitamint?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok érdekelnének.
2011. ápr. 14. 19:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, gondolom van rá okod amiért nem. Ha rossz lesz a vérképed úgyis írnak fel valamit, egyébként meg ezek szerint nagy gyümölcs és nyers zöldség evő lehetsz. Ha nem, akkor inkább szedj.
2011. ápr. 14. 19:43
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem probléma ha egészséges,és vitamindús ételeket eszel. Azért folsavat szedjél.
2011. ápr. 14. 19:44
 3/19 A kérdező kommentje:
Magnéziumot,vasat és kalciumot szedek,iszok. Első terhességemnél 19 kg-ot híztam Elevitet szedtem és most nem szeretnék ennyit "nőni". Mindennap eszek gyümölcsöt.
2011. ápr. 14. 19:50
 4/19 anonim ***** válasza:
17%
Nagy!Nincs pár ezer forintod rá?
2011. ápr. 14. 19:59
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem gond,első terhességnél Garvidát szedtem 20kg jött fel.Most én se szedek mert hányingerem van tőlük.Viszont találtam egy étrend kiegészítőt amiben van Folsav,B6,B12,E,C vitamin + szedem a magneb6 ot és erősítő gyógyszereket!A kiegészítőt kismamák ajánlották.Szerintem nem így nem gond ha nem szedek.Mondjuk emlitettem a védőnőnek azt mondta ha hányingerem van tőle ne szedjem,majd ha elmúlik a hányingerem.Sok gyümölcsöt eszem.
2011. ápr. 14. 20:13
 6/19 anonim ***** válasza:
79%
Az egy nagy tévhit, hogy a terhesvitaminoktól elhízik a kismama. Én Gravidát szedtem terhességem alatt és csak 10 kg-t híztam ...
2011. ápr. 14. 20:43
 7/19 anonim ***** válasza:

Hat, bizz kicsit jobban magadban, pontosabban figyelj jobban, mert nem a terhesvitamintol hizol.

A terhesvitaminokon belul a B vitaminok novelhetik az etvagyat, de ez minden multivitamin keszitmenyre elmondhato, amiben a B vitaminok jelen vannak. Az mar egyeni dontes, hogy a megnovekedett etvagynak engedunk-e, vagy sem. Ha engedsz neki, akkor meg durvabb lesz a helyzet, mert a gyomrod is tagul, meg tobbet kersz, az agyad is raall, meg tobbet kivansz.

Ha normalisan tisztazod magadban az elso honapokban, hogy mi a kivanas es mi a szukseges, normalis etkezes, akkor utana szepen beall a szervezeted.

Ezt sajat tapasztalatbol irom.

Az elso terhesseg elott honapokkal el kezdtem szedni a magzatvedot, egy dekat sem hiztam. Sikerult a baba, elengedtem magam, ettem ossze-vissza, 25 kg jott fel. Szules utan is szedtem a magzatvedot, mert hamar szerettunk volna kistesot, de mar visszaalltam a baba elotti etkezesre. 5 honappal szules utan ismet teherbeestem es akkor mar osszesen 27 kg-mal voltam kevesebb, mint amennyivel szulni mentem (pedig nem is vizesedtem, tehat nem lehet arra fogni).

Azaz hiaba szedtem a magzatvedot, fogytam mellette, mert agyban eldontottem, hogy nem kell zabalni.

A 2. terhessegem alatt vegig szedtem a vitamint es 12 kg-ot hiztam osszesen, ami az en magassagomhoz nagyon korrekt (178 cm, vekony testalkat).

Egyebkent ha nagyon jol es kiegyensulyozottan taplalkozol, akkor mindent bevihetsz vitamin nelkul is, amire szukseg van, de nekem nehez lett volna terhesen kiegyensulyozottan taplalkozni, mert voltak hetek, amikor allo nap almat akartam enni foldimogyoroval es kb semmi mas nem ment le joizuen, utana meg 1 honapon at hust ettem szinte csak es narancsot, az elso harom honapban pedig salatakon, zoldsegeken es dinnyen eltem.

De persze ez a te dontesed, nem muszaj szedni.

2011. ápr. 14. 21:18
 8/19 anonim ***** válasza:

Én 24 kilót híztam, pedig csak félidőig szedtem vitamint. De sok volt rajtam a víz, és a babám is nagy volt, simán lement minden, sőt több is, de megértem az aggodalmadat;).

Viszont a vitaminokra mindenképp szüksége van a te szervezetednek, különben hiánybetegségeid lesznek, mert a baba elveszi tőled, ami neki kell!

Szóval szedj vmi általános multivitamint+folsavat.

Amúgy az én dokim is azt mondta, hogy ez butaság, és ráteszi a diplomáját, hogy a hízás nem a vitaminoktól van! Az más kérdés, hogy némelyeknek a B vitamintól megnő az étvágya, és sokkal többet esznek, de nem a vitamintól híznak, hanem mert nem tudnak parancsolni maguknak. De van olyan is, akinél ez alkati dolog, és ha megfeszül, is "sokat" hízik.

Én most is kisbabát várok, és igyekszem odafigyelni. Mindent eszem, mert semmilyen diétában nem hiszek, de semmiből sem eszem sokat, inkább többször keveset. Lassan az 5. hónapba lépek, és 2,5 kilót híztam, sztem ez normálisnak mondható. És még szedek Femibiont is, meg magneb6-ot is;). Hidd el, nem ettől függ;)

2011. ápr. 14. 21:21
 9/19 anonim ***** válasza:

Ha egészségesen eszel, nem lehet baj. De a folsav az első 3 hónapban akkor is kell.

Mi lenne, ha csak minden 2-3 nap szednéd? azzal jut is, marad is.

2011. ápr. 14. 23:21
 10/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, én 12 kg-t híztam 76-ról 88-ra. Azt hittem, sokkal többet fogok, mert így is 26-os BMI-ről indultam. A fiam 3640-el született 41 hetesen.
2011. ápr. 14. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!