9 hetes kismama vagyok. Megfáztam kicsit de lázam nincs, viszont iszonyatosan köhögök. Árthat a babának a sok erőlködés?
Szia!
Ha köhögnöd kell akkor húzd fel a lábaidat vagy ülve hajolj előre! Tüsszentésnél ugyan így! Kerüld, hogy izomlázad legyen mert az szülést idézhet elő. Igyál sok folyadékot és ha lázad is lenne akkor figyelj, hogy 38-nál ne menjen feljebb. Ha fáj a torkod akkor Tantum Verde cukorkát szopogathatsz (kb. 1000 ft)
Üdv: 17 hetes kismama aki átélt 1 influenzát amitől kiszáradtam.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat!
Igyekszem betartani-köhögésnél eddig is reflexesen felhúztam a lábam:-)de most már annyira köhögtem h az oldalam fájt:-(
A Stodalról meg már hallottam csak nem igazán voltam tisztába h szedhetem,de köszöönm!Kipróbálom,mert amúgy sem vagyok egy gyógyszer párti!
Sajnos tapasztalatból ellent kell mondanom. Nekem sem a Tantum verde, sem a Stodal semmit nem segített! Több napon át kísérletezgettem, de a végén a dokinál kötöttem ki. Ő írt ki gyógyszert, ami 2 nap alatt tünetmentessé tett. Neked is ezt javaslom, ne szenvedj feleslegesen. Jobb, ha a doki dönti el mi bajod van.
Ami a köhögési technikát illeti, egyetértek az első válaszolóval!
Jobbulást és minden jót!
Szia.Nekem a köhögésre a doki a sinupret cseppeket ajánlotta. Keserű, de nekem bevált. Én még hagyma teát ittam mellette. Bár ez sem az ízéről híres.
Torokfájásra nekem jó volt a tantum verde.
15 hetes kismami
Szia!
engem első terhesség alatt kapott el egy ilyen köhögős betegség, és emlékszem nagyon rossz volt, már a kisfiam is nagy volt a pociban, szerintem neki sem tetszett.
A védőnőm bioparox-ot javasolt, ez homeopátiás, és lehet használni egy spray.
Viszont vigyázz a gyógyszerészek javaslatával, mert nekem pl kakukkfű szirupot akartak adni, illetve adtak is, csak itthon utánanéztem a neten, és vérzésindító hatása van....
Terheseknek nem javasolt. :(
A bioparox viszont bevált. Egyébként a védőnők ilyen téren sokat tudnak segíteni, mit lehet és mit nem.
A mézes torma is " fincsi...."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!