Hogyan lehet csökkenteni a fájdalmat vajúdáskor?
Mindenkinek más segít. Pl. vegyél forró fürdőt, esteleg kérd meg a párod hogy maszírozzon.
Majd tudni fogod úgy is, hogy neked mi segít :)
Könnyű szülést!
El kell hogy keserítselek, lehet, hogy nem is ez a része lesz a legrosszabb. Nekem a kitolás tartott nagyon sokáig és az sokkal jobban fájt. Pedig úgy örültem, hogy most már pikk-pakk a kezemben lesz. De ez van, nem vagyunk egyformák.
Amúgy a másodikat várom :)
Olvasgass utána könyvekben esetleg, milyen testhelyzeteket ajánlanak. Nekem anno a szülésznő is javasolta, hogy miket próbáljak ki. Álljak négykézláb stb. Persze ő is csak abból indul ki, hogy másnak mi szokott beválni.
A vajúdást én is simán bírtam, nekem is a tolófájások okoztak szenvedést. Túl duci volt a babám (4150 gramm és 51 cm) és nem akart kiférni, hát szenvedtem vele rendesen. Ott abban a pár percben nem is voltam szerintem teljesen magamnál. Aztán végülis vákuum segítségével világra segítették a kisfiamat :-)
Fájdalomcsillapításként "kéjgázt" kaptam maszkon keresztül - semmit sem használt.
De természetesen megérte, most már semmiségnek tűnik az egész :-)))
Amúgy vajúdás alatt rengeteget segít, ha masszírozzák a derekadat. Én labdán csücsültem és a férjem+szülésznő felváltva gyúrtak. Nagyon jólesett!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!