Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A cigi károsabb, vagy a...

A cigi károsabb, vagy a megvonási tünet?

Figyelt kérdés

Amennyiben van ennek a témának szakértője, és nem véleményezője, azt kérem szépen, hogy válaszoljon.

Köszönöm!

2011. ápr. 12. 16:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a cigi a károsabb. A cigi ártalmai kézzelfoghatóak, a megvonási tünet meg fejben dől el, kizárólag pszichés alapon működik.

Egy doboz cigit tettem le a gyerekért, és bár sokszor majd elepedtem egy szálért, soha nem tettem volna meg vele, hogy elveszem előle az oxigént. Próbáld ki, hogy a fejedre húzol egy zacskót, amin pár tűszúrásnyi lyuk van, és lélegzel, csak pár percig. Meg nem halsz tőle, mert ahhoz van elég levegő, de fuldokolni fogsz. Ugyanezt érzi a gyerek is odabent. Ehhez képest a stressz semmi.

2011. ápr. 12. 17:13
 12/24 anonim ***** válasza:

A cigi károsabb.Láncdohányosként,napi 2 dobozzal szívtam,de letettem mikor megtudtam,hogy baba lesz.

Gyakorlatilag a gyerekem mentett meg a tüdőráktól,mert jó vége ennek nem lett volna!

2011. ápr. 12. 17:17
 13/24 anonim ***** válasza:

Én cigiztem, mikor kiderült, hogy babát várok, de azonnal elkezdtem letenni. Én fokozatosan szoktam le: előrször a "berögződött" cigiket hagytam el (kaja után, kávéhoz...stb., ami rutin), aztán már a közteseket is, és csak a pároméba slukkoltam egyet-egyet, mikor ő rágyújtott, végül széép teátrálisan rágyújtottam az utolsó szál cigimre, és két és fél éve nem gyújtottam rá, és már nem is fogok soha!:D Én tudtam, hogy nem tudom letenni egyből, akaratgyenge vagyok hozzá:(! De így semmi különösebb nehézség nem volt! Gondoltam rá, de nem volt vészes;). Kb. az 5. hétig semmilyen teratogén nem hat a magzatra, tehát eddig lehet leszokni "büntetlenül".

Azt tudnod kell, és nem csesztetésből írom, mert én is cigiztem, de ez fontos! A baba, a 12. héttől a te véredből vonja ki az oxigént. Amikor épp cigizel, a véred oxigénszinte 80%-kal csökken, tehát a kisbabád 6-8 percig, amíg cigizel, gyakorlatilag fuldoklik:(:(:(. Mikor ezt először olvastam, hosszan levezetve, elsírtam magam, pedig már nem is cigiztem! Azóta, ha cigiző kismamát látok, legszívesebb, leütném! Nyilván nem tennél a babád fejére párnát, hogy ne kapjon levegőt, szóval a pocakban se tett ezt vele! Nem könnyű, de legtöbbek megteszik ezt a gyermekeikért! Légy erős:)! ennél sokkla nagyobb lemondásokkal is jár egy baba:P.

2011. ápr. 12. 19:55
 14/24 anonim ***** válasza:
Napi másfél doboz cigit elszívtam naponta. Amikor kiderült, hogy babám lesz, letettem a cigit. A döntés nehéz. Ha döntöttél, nem lesznek elvonási tüneteid. Egyik kismama a terhesség végén tette le a bagót, de semmilyen elvonási tünete nem volt. Azóta már megszült és nem gyújtott rá.
2011. ápr. 12. 20:45
 15/24 anonim ***** válasza:

Én majdnem, hogy félidőig cigiztem ... Nem sokat, lecsökkentettem az adagot de volt olyan, hogy egymás után is elszívtam a cigarettát. Ezeken a napokon minden nap úgy feküdtem le, hogy azt gondoltam magamról, hogy egy önző, gonosz kis "szörnyeteg" vagyok és legszívesebben hánytam volna magamtól. Gyakran sírtam is emiatt, küzdöttem a leszokással járó tünetekkel. Aztán egyszer csak azt mondtam elég volt, ennyit nem ér meg és leteszem. Mert ez a kötelességem. Bár a mai napig gyötör a lelkiismeretfurdalás, hogy ilyen sokáig okoztam kárt a babámnak és nagyon sokszor vagyok teljesen padlón ettől de talán még időben tettem le ... Legalábbis én bízom ebben! Azóta sokkal boldogabb ember vagyok, hiszen már nem ártok a kisbabámnak, és milyen fura h pont azután mozdult meg először h leraktam a cigarettát. :) Hidd el sokkal jobb a cigaretta nélkül! Próbálj meg teljesen leszokni! Csak akaraterő kérdése és ha a picidre gondolsz már nem is olyan kínzóak az elvonási tünetek! Legalábbis engem most nem kínoznak úgy ... Hiszen csak Rá gondolok. Ő érte ezt kötelező megtennem! Mert megérdemli és ettől még sokkal de sokkal többet is! Gondolj mindig erre! Nagyon sok sikert kívánok!!!!!!

21 hetes kismama

2011. ápr. 12. 20:48
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy ezt a "rosszabbat tesz az elvonási tünet" dumát azok a kismamák hangoztatják, akik ezzel nyugtatgatják magukat, holott egyszerűen fontosabb a saját szenvedélyük, mint a gyerekük egészsége. Ennyi. Ilyen egyszerű.
2011. ápr. 12. 20:49
 17/24 anonim ***** válasza:
46%
Előzőnek! Egyébként tényleg hangoztatják ezt orvosok is, viccen kívül! Nem tudom, hogy mennyi a valóságalapja ... Lehet, hogy kevés de sok embertől hallottam már ezt és olvastam neten dokitól is ilyet!
2011. ápr. 12. 20:54
 18/24 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azok az orvosok hangoztatják, akik vagy soha nem dohányoztak, vagy éppen ellenkezőleg és eszük ágában sincs leszokni. Hiszen azok a fránya elvonási tünetek... XD

Az elvonási tünet humbug. Ha döntesz, akkor nem lesznek tüneteid.

2011. ápr. 12. 21:00
 19/24 anonim ***** válasza:
27%
Ejha...le lettem pontozva,mert leírtam,hogy mit mondott az ismerősömnek az orvosa?És mert azt tanácsoltam,ha nem tud leszokni a kismama akkor legalább minnél kevesebb szívjon!? Akkor legközelebb azt mondom,hogy szívja csak,nem lesz tőle baj! Akkor nem pontoznak le??!
2011. ápr. 12. 21:07
 20/24 anonim ***** válasza:

és ha mondjuk hetente vagy 2hetente 1szer megkívánok 1szál cigit,az baj??mert én ha el is szivtam 2hetente 1szálat,olyan szornyetegnek gondoltam magamat... :S

3hét mulva szulok,és nagyon remélem,hogy az a 2heti 1szál nem ártott semmit a babámnak,mert azt SOHA nem bocsájtanám meg ,magamnak!!!

Olyan not,meg aki végig cigizi a terhességét,annak nem szabadna gyereket vállalnia,mert még nem érett meg rá!Nagy felelosség 1kisbaba,és a gyerekvállalás már szulés elott 9honappal elkezdodik,nem csak szulés után.

Udv.:Bia

2011. ápr. 12. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!