A cigi károsabb, vagy a megvonási tünet?
Amennyiben van ennek a témának szakértője, és nem véleményezője, azt kérem szépen, hogy válaszoljon.
Köszönöm!
Egyértelműen a cigi a károsabb. A cigi ártalmai kézzelfoghatóak, a megvonási tünet meg fejben dől el, kizárólag pszichés alapon működik.
Egy doboz cigit tettem le a gyerekért, és bár sokszor majd elepedtem egy szálért, soha nem tettem volna meg vele, hogy elveszem előle az oxigént. Próbáld ki, hogy a fejedre húzol egy zacskót, amin pár tűszúrásnyi lyuk van, és lélegzel, csak pár percig. Meg nem halsz tőle, mert ahhoz van elég levegő, de fuldokolni fogsz. Ugyanezt érzi a gyerek is odabent. Ehhez képest a stressz semmi.
A cigi károsabb.Láncdohányosként,napi 2 dobozzal szívtam,de letettem mikor megtudtam,hogy baba lesz.
Gyakorlatilag a gyerekem mentett meg a tüdőráktól,mert jó vége ennek nem lett volna!
Én cigiztem, mikor kiderült, hogy babát várok, de azonnal elkezdtem letenni. Én fokozatosan szoktam le: előrször a "berögződött" cigiket hagytam el (kaja után, kávéhoz...stb., ami rutin), aztán már a közteseket is, és csak a pároméba slukkoltam egyet-egyet, mikor ő rágyújtott, végül széép teátrálisan rágyújtottam az utolsó szál cigimre, és két és fél éve nem gyújtottam rá, és már nem is fogok soha!:D Én tudtam, hogy nem tudom letenni egyből, akaratgyenge vagyok hozzá:(! De így semmi különösebb nehézség nem volt! Gondoltam rá, de nem volt vészes;). Kb. az 5. hétig semmilyen teratogén nem hat a magzatra, tehát eddig lehet leszokni "büntetlenül".
Azt tudnod kell, és nem csesztetésből írom, mert én is cigiztem, de ez fontos! A baba, a 12. héttől a te véredből vonja ki az oxigént. Amikor épp cigizel, a véred oxigénszinte 80%-kal csökken, tehát a kisbabád 6-8 percig, amíg cigizel, gyakorlatilag fuldoklik:(:(:(. Mikor ezt először olvastam, hosszan levezetve, elsírtam magam, pedig már nem is cigiztem! Azóta, ha cigiző kismamát látok, legszívesebb, leütném! Nyilván nem tennél a babád fejére párnát, hogy ne kapjon levegőt, szóval a pocakban se tett ezt vele! Nem könnyű, de legtöbbek megteszik ezt a gyermekeikért! Légy erős:)! ennél sokkla nagyobb lemondásokkal is jár egy baba:P.
Én majdnem, hogy félidőig cigiztem ... Nem sokat, lecsökkentettem az adagot de volt olyan, hogy egymás után is elszívtam a cigarettát. Ezeken a napokon minden nap úgy feküdtem le, hogy azt gondoltam magamról, hogy egy önző, gonosz kis "szörnyeteg" vagyok és legszívesebben hánytam volna magamtól. Gyakran sírtam is emiatt, küzdöttem a leszokással járó tünetekkel. Aztán egyszer csak azt mondtam elég volt, ennyit nem ér meg és leteszem. Mert ez a kötelességem. Bár a mai napig gyötör a lelkiismeretfurdalás, hogy ilyen sokáig okoztam kárt a babámnak és nagyon sokszor vagyok teljesen padlón ettől de talán még időben tettem le ... Legalábbis én bízom ebben! Azóta sokkal boldogabb ember vagyok, hiszen már nem ártok a kisbabámnak, és milyen fura h pont azután mozdult meg először h leraktam a cigarettát. :) Hidd el sokkal jobb a cigaretta nélkül! Próbálj meg teljesen leszokni! Csak akaraterő kérdése és ha a picidre gondolsz már nem is olyan kínzóak az elvonási tünetek! Legalábbis engem most nem kínoznak úgy ... Hiszen csak Rá gondolok. Ő érte ezt kötelező megtennem! Mert megérdemli és ettől még sokkal de sokkal többet is! Gondolj mindig erre! Nagyon sok sikert kívánok!!!!!!
21 hetes kismama
Valószínűleg azok az orvosok hangoztatják, akik vagy soha nem dohányoztak, vagy éppen ellenkezőleg és eszük ágában sincs leszokni. Hiszen azok a fránya elvonási tünetek... XD
Az elvonási tünet humbug. Ha döntesz, akkor nem lesznek tüneteid.
és ha mondjuk hetente vagy 2hetente 1szer megkívánok 1szál cigit,az baj??mert én ha el is szivtam 2hetente 1szálat,olyan szornyetegnek gondoltam magamat... :S
3hét mulva szulok,és nagyon remélem,hogy az a 2heti 1szál nem ártott semmit a babámnak,mert azt SOHA nem bocsájtanám meg ,magamnak!!!
Olyan not,meg aki végig cigizi a terhességét,annak nem szabadna gyereket vállalnia,mert még nem érett meg rá!Nagy felelosség 1kisbaba,és a gyerekvállalás már szulés elott 9honappal elkezdodik,nem csak szulés után.
Udv.:Bia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!