Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A cigi károsabb, vagy a...

A cigi károsabb, vagy a megvonási tünet?

Figyelt kérdés

Amennyiben van ennek a témának szakértője, és nem véleményezője, azt kérem szépen, hogy válaszoljon.

Köszönöm!

2011. ápr. 12. 16:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
72%

A cigi károsabb mint a megvonási tünet!

Törekedj a leszokásra!

2011. ápr. 12. 16:43
 2/24 anonim ***** válasza:
72%
Hát már ne is haragudj, ehhez nem kell semmilyen szakértőnek lenni (magyarán nem kell hozzá sok ész!!!!!), hogy el tudd dönteni!
2011. ápr. 12. 16:44
 3/24 anonim ***** válasza:
72%
A cigi károsabb. A nikotin árt a babának, a megvonási tünet pedig "csak" neked okoz mentális problémát. Fejben döntsd el, hogy a baba egészsége érdekében nem szabad dohányoznod.
2011. ápr. 12. 16:45
 4/24 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagyok szakértő, de abban biztos vagyok, hogy erre nincs általános "törvény", orvosnak kell megállapítani, hogy melyik esetben van több kockázat. Viszont arra mindenképp törekedni kell, hogy az adag legalább csökkentve legyen, bár jómagam a teljes leszokást támogatom. De minden ember szervezete más, ezért másképp is reagál a megvonásra.
2011. ápr. 12. 16:46
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
elég sok ismerősöm leszokott.kb. fél év alatt túlvoltak rajta. ha nem szoknak le,még bagóznak 40 évig.
2011. ápr. 12. 16:47
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a cigi. A cigi miatti szénmonoxidtól nem jut kellő oxigén a magzatba, így sejtelhalást idéz elő. Ezenkívül számolni kell a cigiben lévő méreganyagokkal (a teljesség igénye nélkül: arzén, kátrány, cianid, aceton, formaldehid, benzol, ólom, ammónia etc.), amik mind rendkívül károsak a magzatra is, és persze a nikotin, ami a születés után elvonási tüneteket okoz a csecsemőn. Ezzel szemben az elvonási tüneteknek csak az a káros hatása van, hogy stresszt, és ezáltal esetleg vérnyomás emelkedést, vagy étkezési zavart okoz. Utóbbi sem jó, de a cigi okozta hatásoknál messzemenően jobb.
2011. ápr. 12. 16:48
 7/24 anonim ***** válasza:
77%

A cigaretta szívása alatt 80%-al csökken a magzat oxigénellátottsága, mely a cigi elszívása után sem lesz olyan mint azoknál akik nem dohányoznak. Nem beszélve a cigarettát tartalmazó káros anyagokról amikről már kimutatták, hogy gátolják a neuronok összekapcsolódását ami visszafordíthatatlan folyamat.

Az elvonási tünetek csak pszichés és méregtelenítő folyamatok. Időlegesen tart, nem ártalmas a babára, csak nyugtalanságot okozhat nála.

Egyébként a kérdés nem hülyeség. Alkoholnál már réges régen kimutatták, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás terhesség során nem annyira ártalmas mint az időközönkénti sok alkohol fogyasztás.

8/24 anonim ***** válasza:
0%
Ismerősöm azt mondta (meg olvastam is valahol),hogy az orvos azt mondta,hogy károsabb ha a kismama egész nap ideges mert nem gyújthat rá,mintha elszívna egy szál cigit! Azt nemtudom,hogy benne az igazság,de ha nem is tudod letenni a cigit törekedj arra,hogy csökkentsd a mennyiségét!
 9/24 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 12. 16:59
 10/24 sumergo ***** válasza:
79%
Én a baba tervezésekor leszoktam, gond nélkül.Nem adagot csökkentve, hanem teljesen, egyik napról a másikra. Barátnőm, aki naponta több mint egy dobozzal szívott, a pozitív teszt után azonnal teljesen abbahagyta. Ez csak egy döntés. Milyen elvonási tünet??? Ez csak kifogás szerintem, már bocsánat. Egy pici baba mindennél fontosabb. Aki dohányzik és babás, mindig gondoljon arra, mit fog mondani a babának, ha a dohányzás miatt lesz beteg. Sógornőm a két idősebb gyerekével dohányzott, mindkettő asztmás lett, a legkisebbel már nem mert, nem is asztmás. Ennyi.
2011. ápr. 12. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!