Tudja vki, hogy terhességi hetekre lebontva milyen gyakori a vetélés?
Milyen gyakori a vetélés?
Amikor ezt a kérdést vizsgáljuk, célszerű feltenni azt a kérdést is, hogy milyen gyakran következik be átlagban terhesség egy ciklus során. Azok a tanulmányok, amelyeket nagyon érzékeny terhességi tesztek eredményei alapján készítettek, azt mutatják, hogy termékeny párok esetében egy természetes ciklus során 60%-ban következik be terhesség.
Lehetséges, hogy a méhbe történő beágyazódás előtt a terhességek 50%-a elvetél. Nem sokkal a beágyazódás után a magzati veszteség 30% körül van (ez még mindig nem ismerhető fel klinikailag). Miután a terhesség klinikailag felismerhető lesz (35-50 nap), 25% végződik vetéléssel. A vetélés kockázata erősen csökken a 8. hét után az idő múlásával.
Míg 30 éves kor alatt a vetélés gyakorisága egyes vizsgálatok szerint 9-17 % között mozog, ez az arány 35 éves korra 20%, 40 évesen 40%, 45 éves korra 80%-ra növekszik! Többek között ezért is javasoljuk 30 éves kor alatt a gyermekvállalást és 35 éves kor felett a genetikai vizsgálatot
Nekem az orvosom azt mondta,hogy a 12.dik hétig szokott vetélés előfordulni.Utána már nagyon ritkán.
Én a 6 dik héten vetéltem el az első terhességemnél.
A második terhességemet 4 hetes terhesen tudtuk meg rögtön orvoshoz mentem és az orvos utasítására 5dik héttől nem dolgoztam, és több féle gyógyszert kellett szednem a 12 dik hétig.Szerencsére semmi gond nem volt a terhességem alatt.
Egy 2 éves kisfiú boldog anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!