Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 hetesen mit csinálnak...

24 hetesen mit csinálnak velem, ha magas a vérnyomásom? Dopegytet írt fel a doki de nem viszi lE

Figyelt kérdés
2011. ápr. 5. 15:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy egy pá nap után lesz változás, vagy nagyobb dózis kell neked. Ha egy pár nap után változatlan, akkor menj vissza a dokidhoz, hogy írjon valami mást neked. Én is magyas vérnyomásos vagyok, de én Ebrantil-t kaptam a nögyógyászomtól ( Ausztriában élek) Urapidil a hatóanyag. Ez nekem nagyon bevállt, holott nekem könnyen felment 160-ra ezelött. Most meg tökéletesen be van állva. Kérdezd meg a dokidat mit szól ö hozzá, felírhatja-e neked?!

37 hkm

2011. ápr. 5. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nem megy lejjebb pár nap múlva, akkor menj vissza az orvoshoz, ő adhat másfajta vérnyomáscsökkentőt is, lehet, hogy az válik be.
2011. ápr. 5. 17:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyi a vérnyomásod, és gondolom, van otthoni vérnyomásmérőd, azzal mérd naponta 3x.

Nekem is magas volt, a Dopegyt nem vitte le, 145/95 volt állandóan, 38. hétbe léptem, amikor császároztak, de addig kihúztuk.

A lényeg, hogy majd a lepényt, meg a keringést kell nézni gyakran, hogy hogy érzi magát a babó.

Szerezz be jó könyveket, pihenj sokat és tudom, hoyg nem könnyű, de ne aggódj nagyon, minden rendben lesz, jó kezekben vagy.

A Dopegyt meg hát igen, egy kicsit elavult gyógyszer, azért ezt szedi minden kismama, mert ez bizonyítottan nem árt a babának.

2011. ápr. 5. 20:45
 4/9 anonim ***** válasza:

Ja, azt elfelejtettem, hogy nem önmagában a vérnyomás miatt császároztak, hanem mert addigra már borzalmasan vizes voltam és a fehérje is megjelent a vizeletemben, nem vártunk tovább.

Lélekben készülj te is, hogy előfordulhat, hogy nem szülhetsz.

2011. ápr. 5. 20:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Mióta szeded? A dopegytnek idő kell míg beállítja a vérnyomást. Nagyon fontos, hogy folyamatosan szedd! Én is kb. ennyi idős terhesen kaptam annak idején. Nekem szépen beállította, de a végén nem volt elég. Ha néhány nap alatt nem megy le a vérnyomásod, menj vissza az orvoshoz.
2011. ápr. 6. 06:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát most úgy néz ki hogy jó,mert 117/87 a vérnyomásom,kb.1 hete szedem,csak nem merek 1 egészet bevenni,mert akkor furcsa szívdobogás érzésem van és nem érzem jól magam.De a doki napi 2x1-et írt fel.
2011. ápr. 6. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Nos én magas vérnyomásos vagyok...most várom a 3. babánkat.

Dopegytet lehet szedni kismamáknak, a többit senki nem ajánlja. Az első gyereknél a 36.héten lett császár,mert már nem ment lentebb,200-ra ugrott fel egyik éjjel,vizeletben fehérje+ödéma.

A második gyereknél már kihúztuk a 29. hétig,császár szintén,az ismerős Toxémia szintén...csak most 170-ig ment ,,csak,, fel a vérnyomásom az utolsó napokban.

Most 33 hetes vagyok,kezd a vérnyomásom felmenni,napi 3x1 az adagom,e mellett is 145 körül mozog.Valószínű nyomok egy telefont a dokimnak,hogy mi legyen,valószínűleg fentebb megy az adagom 3x2-re.

Szerintem elég ha felet veszel be,ne a dokiddal törődj,hanem amit érzel,és a mért érték már elég alacsony is. Nyugi semmi baj nem lesz. Méregessed napi 3x,és pihizz sokat!

Minden jót Nektek!

2011. ápr. 6. 13:22
 8/9 anonim ***** válasza:
előző vagyok...nem a 29. hétig..39. hétig húztuk ki a fiammal.. nem mind1 :)
2011. ápr. 6. 13:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Szia,hát igen tényleg nem mindegy hogy 29 vagy 39:).Azért néztem nagyokat mi közbe olvastam:)Boldog babavárást!
2011. ápr. 6. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!