Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama, aki a...

Van itt olyan kismama, aki a 26-27 hét körüll már elkezdett vizesedni?

Figyelt kérdés
3 napja megduzzadt a bokám, zsibbadnak az ujjbegyeim. Doki szerint ez lehet normális, de akár kóros is... 2 nap múlva lesz meg a vér és vizelet eredményem, addig szétparázom magam... volt így vki? és mi lett a vége?
2011. ápr. 5. 15:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
már írni sem tudok: KÖRÜL :)
2011. ápr. 5. 15:09
 2/14 anonim ***** válasza:
24. héten kezdtem vizesedni, toxikózis, kórházban fekvés lett a vége, 38 hetesen jobbnak látták, ha befejeződik a terhesség, ezért burkot repesztettek. A vége azért happy end, egészséges baba, 1,5 órás szülés, semmi komplikáció.
2011. ápr. 5. 15:15
 3/14 anonim ***** válasza:
Kicsit még korai, de van aki hajlamosabb rá, pláne hogy jön a meleg.A doki úgyis kivizsgál.Vérnyomásod rendben?
2011. ápr. 5. 15:16
 4/14 anonim ***** válasza:

Próbálj nátrium-szegény diétát tartani. Pl. Óbudai gyémánt mentes vizet inni a sima ásványvíz helyett. Kevés só, stb.

Én mindig azt iszom, azóta nem vizesedek.

2011. ápr. 5. 15:18
 5/14 anonim ***** válasza:
Én a 28-29. héten kezdtem vizesedni. Szörnyű volt az utolsó hónap. Volt, hogy az ujjaimat alig bírtam mozgatni, arról nem is beszélve, hogy a cipőim sem voltak jók, ráadásul tél volt. Nálam semmi kórosat nem találtak. Egyébként a 41. héten szültem, tök könnyen, egy 3,5 kg-os kisfiút. Utána kb. 3-4 hét kellett mire az összes víz kiment a testemből.
2011. ápr. 5. 15:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Ez egyéntöl függ. Én az elsö terhességemmel már a 25. héttöl vizesedtem, de hamar rájött a doki, hogy miért. Ha vérnyomás is felmegy, és fehérjés a vizelet, akkor toxikózis. Nekem is az volt és sajnos a 31. hétben megcsászároztak. Hál´Istennek nem lett nagyobb komplikáció, azon kívül h nagyon picik voltak az ikreim. Most is babát várok, és természetesen hajlamos vagyok a vizesedésre, kb a 31 héttöl kezdödött,
2011. ápr. 5. 15:23
 7/14 anonim ***** válasza:
de most is huzom, pedig a 37 hétbe léptem. Szerintem egy picivel kevesebb folyadég bevitel lényeges, sószegény ételek, a levesd kerüld, sokat pihenj, és mérj naponta vérnyomást.
2011. ápr. 5. 15:25
 8/14 A kérdező kommentje:
Amúgy rendben vagyok, a vérnyomásom normális, eddig semmi gondom, minden leletem ok, a baba izeg-mozog, az elejétől szinte "észre sem vettem, h várandós vagyok!" Mozgok, semmi probléma, rosszullét, most meg nagyon megijedtem!
2011. ápr. 5. 15:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Én is igy vagyok.Kb a 26,héttől kezdtem el vizesedni de csak enyhén.Vérnyomás,fehérje,leletek,baba rendben.Most 29 hetes vagyok nem súlyosbodott a vizesedés ezért nem is igazán foglalkoznak vele.Szerintem nem kell izgulnod.Boldog babavárást:)
2011. ápr. 5. 15:31
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia! 26+4 hkm vagyok, épp ma voltam tanácsadáson.

Nekem kb. 1 hete kezdődött a vizesedés, de csak a bokám van megdagadva, főleg esténként.

A védőnő mondta: toxémia akkor van, ha a köv. 3 fennáll ->

- boka/kéz dagadás

- magas vérnyomás

- fehérje kimutatható a vizeletben is.

Nyugi, minden rendben van, ne parázd túl! Nem érdemes!

Megelőzésként

-sok folyadékot igyál (szénsavmentes ásv.víz!!)

-ha csak teheted polcold föl a lábad

-csökkentsd a só bevitelt minimálisra

2011. ápr. 5. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!