Akik utrogesztán hüvelykúpot használtak, mikor hagyták abba? Betöltött 12. hét után alkalmaztátok még? Fokozatosan hagytátok el, vagy hirtelen?
Szia
A betöltött 12.hétig használtam én hirtelen hagytam abba egyébként fokozatosan kell
Szia!
Én 12 hetesen hagytam abba,minden lecsökkentés nélkül, mert hirtelen elfogyott és elfelejtettem felíratni. Felhívtam a dokit, aki azt mondta, hogy nem is kell tovább, mert a 12. hétig van szerepe. Ekkora teljesen kialakul a méhlepény, és a továbbiakban látja el a magzatmegtartó funkciót.
Ez ugye progeszteron készítmény és a lepény megtapadását és kialakulását segíti, illetve "segít" a petefészeknek a hormontermelésben. Tehát miután kialakult a lepény, nincs rá szükség.
Szóval ne aggódj, nem lesz baj, ha hirtelen abbahagyod, de ha megnyugtat akkor csökkentsd fokozatosan. (az orvosok véleménye is eltérő ezen a téren)
Boldog babavárást és egészséges babócát kívánok!
Egy 33 hetes kismami
Szia!
Az utro hüvelykapszulát 12 hét 7 napig kell használni, tehát a 13. hét megkezdéséig.
Nem fokozatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!