Barnázás miatt utrogeston hüvelykúpot kaptam. Ki meddig használta? Miután elmút a barnázás még meddig használtátok? Nem volt baj az abbahagyás után?
nem tudom mi alapon mondta ezt a dokid, de én mindenkitől úgy tudom, hogy ha valaki elkezdi nem szabad ergo tilos abbahagyni a 12. hétig, ha van barnázás ha nincs. én 12. hét után 5 nap alatt építettem le. mert ugye abbahagyni sem szabad egyik napról a másikra, hanem fokozatosan.
szóval én nem akarok egy doki szakmai véleményének ellentmondani, mert én nem vagyok nőgyógyász, de érdekes....
A 12. hét végéig kell használni, mert visszatérhet bizony a vérezgetés.
Utána, mint az első is irta másfél-2 hét alatt kell teljesen leállni vele.
Szerintem más szakorvos véleményét is kérd ki, mert endem ez a válasz nem nyugtatott volna meg.
Pl, mi okozta a barnázást?
él-e még a terhesség, stb...
Szia!
Én 5 hetesen barnáztam,és akkor csinált uh-t látta hogy hematóma,én is utrogestan kaptam (tablettát) és a 7. héten új uh és látta,hogy elmúlt a hematóma,él a babám,de akkor is a 12.hétig kellett szedni, és fokozatosan abbahagyni!és nekem feküdni is kellett a 12. hétig!
Hasonlóan jártam mint te!Szájon át szedtem 2x1-et, nem derült ki, hogy mi okozta, a biztonság kedvéért szedtem.12 hetesen bevéreztem, annak se derült ki az oka.(Talán a lepény, mert mélyen fekszik, de nem biztos).
Szóval szedtem 16. hétig (a 12 hét után abba lehet hagyni, de közben én orvost is váltottam, ezért a 16 hét)Az abbahagyást is csak fokozatosan lehet megtenni.Szóval én se értem ezt a hagyd abba, ha elmúlt dolgot...
Ha leesik ennek a hormonnak a szintje-hirtelen az nem lehet jó-márpedig ez megemeli sztem, még, ha nem feltétlen kell is-mint nálam.Szóval inkább kérdezz rá másnál is.
Szia!
Ne hagyd abba a 12. hétig. Én 4,5 hetesen kaptam, mert barnáztam, és már volt előtte vetélésem. Összesen 12 doboz hüvelykapszula fogyott el, a végén szép lassan hagytam abba. Nem volt semmi gond.
12. hét végéig használtam én is.
Először szájon át szedőst kaptam. VOlt, hogy nem jelentkezett a barnázás, de egy kis reggeli hányás után - mivel az utrogestán is kijött - újra visszatért a barna folt. Így váltottunk a kúpra, amivel nem volt gond, a 12. hét végéig szedtem.
Nem biztos, hogy elvetélsz, de ne kockáztass!!!!
Boldog babavárást!
9 hónapos a kislányom!
Szia :)
Én is 12 hétig használtam a hüvelygolyót,igaz 14.hétbe léptem mire végleg abbahagytam,mert fokozatosan kellett csökkenteni.
Szerintem neked is végig kellene alkalmazni,semmiképp sem ártasz vele,emiatt nem kell félned,csak kap egy kis hormontámogatást a szervezeted.
Minden jót kívánok!:)
Szia!
Én két terhességemnél szedtem Utrogesztánt és egészen a 32.hétig kellett szednem.
Szerintem te se hagyd abba,nem is értem a dokidat hogy miért akarja abba hagyatni Veled...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!