Esetleg ennyitől elkaphattam a toxot?
Figyelt kérdés
Egy éjszakát töltöttem egy olyan lakásban, ahol kéthetes pici cicák, és az anya macska lakik.Szerintetek ennyi idő alatt elkaphattam tőlük bármint is???? 21 hetes kismama2011. ápr. 3. 13:52
1/9 anonim válasza:
Ha nem cseréltél almot, akkor nem. Nekem is van cicám, a terhességem alatt is volt, most 14 hónapos a lányom, jelentem semmi baja.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem, nem cseréltem...:):):) Köszönöm!!!!
2011. ápr. 3. 17:12
3/9 anonim válasza:
Nem kaphatad el, de a toxoplazmózis nemcsak macskák által terjed.
4/9 anonim válasza:
Hát, szerintem nincs jelentősége, hogy 10 percet vagy fél évet töltöttél együtt a macskákkal. Ha terjesztik, akkor azalatt is elkaphattad. Nem voltál még toxoplasma szűrésen? Lehet, hogy már átestél a betegségen és akkor nem kell izgulnod!!
5/9 A kérdező kommentje:
Nem, még nem voltam szűrésen. Sima vérvételre küldenek csak, úgy szűrik???Köszi a válaszokat.
2011. ápr. 4. 13:54
6/9 anonim válasza:
Engem a nőgyógyász utalt be TORCH szűrésre. Itt nézik, hogy átvészeltél-e toxoplazma fertőzést (állítólag a legtöbb vidéki ember túlesik rajta gyerekkorban), jelenleg van-e a szervezetedben ilyen fertőzés, nézik, hogy voltál-e rubeolás plusz még nem tudom hogy mit, valami még van. Beszélj vele, ártani nem árt, ha meg túlestél ezeken, akkor egy esetleges újabb terhességnél már tisztába leszel vele.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Még annyi, hogy ingyenes vagy fizetős a vizsgálat??
2011. ápr. 5. 13:44
9/9 anonim válasza:
Gyöngyösön ingyenes (lehet, hogy mindenhol az, nem tudom pontosan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!