Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az, hogy babásan ne vágjunk...

Az, hogy babásan ne vágjunk nyers húst, az tényleg jogos, vagy egy újabb túlreagált butaság?

Figyelt kérdés
2008. febr. 8. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Butaság!Moss kezet utána és nem lesz semmi bajod!
2008. febr. 8. 21:18
 2/8 anonim ***** válasza:
20%

Csak hozzáállás kérdése, hogy ki miben hisz.

Régen a mezőn szültek a nők, ma már steril körülmények között...

A nyers hús tartalmazhat bacikat, melyek veszélyesek a babára, ezért kell jól megfőzni vagy sütni. És igen, ha kezet mosol utána, nem lesz baj.

Elvégre a párod megfőz helyetted?-.... :-)na ugye....

2008. febr. 8. 21:39
 3/8 anonim ***** válasza:
38%

A nyers hús rengeteg kórokozót tartalmaz,amit csak nagyon alapos fertőtlenítéssel lehet lemosni.Szerintem,ha van rá lehetőség csinálja egy ideig ezt a munkát más.

Főleg,ha ha nem vagy toxoplazma védett.

2008. febr. 8. 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem jogos.az hogy ne egyél nyers húst az jogos(pl:tatárbifsztek),de hogy ne vágjál nyers húst ezt még nem hallottam,és butaságnak tartom,mert mért ne vághatnál?! szerintem is ha a kezed megmosod nem lesz baj.

én egyszer elfeledkeztem arrol,hogy nem ehetek nyers húst,ettem és egészséges kisfiúnak adtam életet.

én most erre a szitura azt mondanám,mindent a kéznek semmit a szájnak. gratula a babához.

2008. febr. 8. 22:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is butaság,hogy ne vágj nyers húst.Elvégre is a terhesség nem betegség,tehát főzni nyugodtan lehet.
2008. febr. 9. 09:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
a harmadik hozzászólótól kérdezem, hogy mégis kinek szóljak, hogy fogdossa helyettem a nyers húst? talán a szolgálólánynak? biztos minden háztartásban rendelkezésre áll egy. ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a 9 hónap alatt nem készítünk húsételt?!
2008. febr. 9. 10:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

szio,

Nekem is mondta valaki hogy csinyan banjak a nyerhussal es ha estleg elvaod a kezed csak akkor kerulhet be baci a szervezetbe ugyhogy ovatosan de nyugodtan en eleg sokat benazom ugyhogy vekony gumikesztyuben nyulok a nyershushoz hogy a kezemen meg teljesen be nem gyogyult sebek el ne fertozzenek ,bar szerintem ha nem vagy terhes is akkor is ezt teszed a valami plezur vak a kezeden :o)

udv egy 14 hetes kismami

2008. febr. 9. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:
56%

Én fogyatékosotthonba dolgozok.

Lehet,hogy nem látott mindenki toxoplazmás gyereket,vagy bármilyen más fogyatékost,aki minősíthetetlenül éli le az életét,márha annak lehet azt nevezni,hogy valaki soha nem lessz képes az önálló életre.És nagyon sok köztük ilyen fertőzésektől beteg,ami így juthat a szervezetbe.Egészséges embernél még csak tüneteket sem okoz,viszont a terhességre nagyon veszélyes lehet,és nem tudod vizsgálat nélkül,hogy benned van.Nem gondolom,hogy ne lehetne húsételt enni,vagy készíteni a terhesség alatt,de jó óvatosnak lenni.Sokkal jobb,mint keserűen meglepődni.Még ma is sokféle probléma lehet,amit nem tudnak előre kimutatni.Ja,és a tatár bifsztek,és a hasonló félig nyers húsok határozottan ellenjavalltak a terhesség alatt,nem véletlenül.Persze mindenki maga tudja eldönteni,mennyit ér neki a gyereke egészsége.

2008. febr. 9. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!