Terhességi cukorbetegek tanácsát kérném! Szerintetek időben rájöttek?
14+4 hetes kismami vagyok. Ma voltam védőnőnől, aki reggeli után 1,5 órával 7,1 értéket mért, ebéd után 1,5 órával pedig 7,7 értéket. Holnap mennem kell terheléses cukorvizsgálatra. Szerintetek időben rájöttek, hogy valószínűleg terhességi cukorbetegségem van? Ha mostantól be fogom tartani a diétát a babával minden rendben lesz?
Írjatok nagyon kétségbe vagyok esve!
Szerintem te nem csak terhességi cukros vagy, hanem alapból cukorbeteg, a terhességi cukorbetegség a 24. hét körül szokott kijönni.
Előtte volt valamikor ellenőrizve a cukrod?
És amúgy nem gond, ha ezurán odafigyelsz rá, a baba csak a 20. héttől termel inzulint, akkortól segít be a mamának a cukrának a helyreállításában.
A terhességi cukorbetegség bármikor előjöhet, nem szentírás, hogy csak a 24. héten jöjjön elő. De a terhelés úgyis megmutatja az eredményt.
A védőnő hogyan mérte? Csak cukormérővel? Van a vizeletedben is cukor?
Nem mindegy, hogy mennyit és mit ettél ezeknél az étkezéseknél, ami után mértek.
Ha valóban terhességi cukros vagy, elmész diabetológiára és az ottani szakember meghatározza a szénhidrát mennyiséget, amit bevihetsz. Eleinte bonyolultnak és nehéznek tűnik, de 1-2 hét alatt bele lehet jönni. Nagyon ritkán egy-két kilengés sem fog megártani. :)
Teljesen egészséges lesz a kisbabád, mert gondos kismama vagy, aki figyel magára. Picit jobban fognak figyelni rád terhesgondozáson is, több uh-od lesz, a végén több ctg, áramlásvizsgálat, de ez mind arra van, hogy egészségesek maradjatok. :)
Szia!
A vizeletedet tulajdonképpen csak azért nézik, mert szokás. A terhes vese más, a pisiben lehet cukor akkor is ha nem vagy cukros. A véredben meg ahogy olvasom nem volt túl magas, nem árt a babának ha betartod a diétát. Nekem is kellett, bár valamit elronthattam (nem lett baja a babának) mert én szinte mindig sírni tudtam volna az éhségtől. :) Bár ez nagymértékben annak köszönhető, hogy nagyon "köretes" vagyok. Húst ehettem volna rogyásig, de azt nem kívántam.
Szóval nyugodj meg, nem lesz baj a babáddal. :) Ha segíthetek valamiben írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!