Miert hivjak terheshormonnak az Ultrogestant vagy Duphastont? Mennyi ideig kell szedni?
A terhesség során progeszteron készítmények adására sok esetben sor kerül.
Koraterhességben a lepény kialakulásának, jó megtapadásának segítését várjuk tőle. Szerepe lehet abban is, hogy a lepény kialakulása előtti időben a terhesség 'hormonális vezénylése' a petefészkek feladata, és ez sokkal ingadozóbb hormonszinteket eredményez, ami nem egyszer pl. vérezgetéshez vezet.
Progeszteront adni lehet szájon át (pl. Turinal, Duphaston), injekcióban vagy újabban hüvelyi tabletta formájában. Ez utóbbi elvben kevésbé terheli a májat, tehát az emésztési és májpanaszok hátterében önálló szerepe nem valószínű. Számomra is az tűnik valószínűnek, hogy már korábban meglevő máj-epe probléma aktivizálódott a terhesség során.
Szia!
Én szedem a duphastont 6 hetes korom óta,ekkor voltam először dokinál.Napi szinten görcsölgetett a hasam és ezért írta fel,erősítés gyanánt.Sárgatesthormont tartalmaz,ami segíti a beágyazódást.Napi 2x1-et szedek és azt mondta,hogy a 12. hétig szedjem,mert utánna már átveszi a szerepet a méhlepény.
Remélem tudtam segíteni.10 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!