A terhességem 5. hetétől szedem az elevitet és a folsavat. Úgy hallottam, hogy az elevitet végig kell szedni, még a szoptatás alatt is, a folsavat csak a 14. hétig. Nem túl hosszú idő ez?
Hát igen, most vagyok 11 hetes, és már + 3 kilónál járok...:(
És ilyenkor kire kell inkább hallgatni? A védőnőre vagy a dokira?
Szia
En is elevitet szedek,de nekem az orvosom azt mondta,h 1 heten max 2-3 db-ot szedjek,ne vigyem tulzasba.
En mast nem szedek amig az orvosom nem mondja,gondolom Te is az orvosod javaslatara szeded ezeket?!
En 10 hetes kismama,es hiztam En is 1-2 kg,de ugye En nem szedek annyi vitamint,h attol lehessen.
Amugy En is ezt hallottam a vitaminokrol amit Te is leirtal,de az orvosomat nem kerdeztem meg rola,na majd ha legkozelebb megyxek 2,5 het akkor.
Boldog babavarast
Köszi szépen a válaszokat:)
Nektek is nagyon boldog babavárást:)
Szia!Szerintem ahány orvos annyi válasz a kérdésre.
Nekem azt mondta a dokim hogy az elevitet 12. hétig szedjem rendszeresen, utána csak elvétve mert én is meghizom tőle és a gyerek is nagy lesz..Hmm ki tudja...hallgatok rá max több gyümölcsöt fogok enni..
Szia!
Nekem azt mondta a dokim, hogy szedjem nyugodtan az elevitet. Én minden nap beveszek egyet, márcsak azért is mert nem mindig táplálkozom helyesen szerintem. Én nem híztam meg tőle, pedig már a 27 hétben vagyok. Úgy tudom a gyerekkel sincs semmi "gond". Nem említett semmi olyat, hogy "Hú, ez nagy baba!" :) vagy ilyesmi. Most is megnézte a fiamat uh-n. Azért ha megyek hozzá rákérdezek konkrétan a mostani állapotunkra. Szerintem beszéld meg az orvosoddal. Ismerek olyan "elevites" babát, aki 2900 grammal született csak, meg több olyat is, akik normális súllyal (3000-3500 gr). Hogy kinek mekkora babája születik, az genetika IS. Én a helyedben kikérném az orvos véleményét, és mondd meg neki, hogy szeretnéd ha tájékoztatna az UH-ok alkalmával, hogy milyenek a gyerek méretei.
Szia! Nem tudom ki terjeszt ilyen "rém"híreket, de a vitaminoknak semmi köze a baba nagyságához, sem a te súlyodhoz. A vitaminok csupán kiegészítenek, de nem adnak semmi plusszt! A vérképed alapján a dokid tudja mire van szükséged, rá halgass és önmagadra. A vitamin neked kell, hogy rendben legyen az imunrendszered, mert a baba bizony sokmindent"elvesz"...
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!