Mennyi gyedet kapok? Idén (2011) 3 hónapig minimálbéres 4 órás,9 hónapig minimálbéres 8 órás. Jövőre szeretném hogy megszülessen (úgy időzítünk)
3 hónap 4 órás minimálbér és 9 hónap 8 órás minbér mellett, 819eFt lesz az éves jövedelmed, a bruttó tgyás, gyed kb 47eFt, ebből tgyásnál csak szja-t vonnak, de adójóváírással visszakérhető, így a nettó tgyás 47eFt. Gyednél már nyugdíjjárulékot is vonnak, így 42 a nettó (adójóváírással).
A gyes nettó 25eFt.
nagyon köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak! végre átlátok mindent! hiába írtam be interneten keresőben, mindig az ilyen pár éves gyedes "szabályokat" dobta ki... ami már nagyon nem olyan mint most.
még ezt találtam:
"Ha gyermeked 2010. április 30 után született a gyed időtartama meg fog egyezeni a szülést megelőző 2 évben biztosításban eltöltött napok számával, de legfeljebb a gyermek 2. életévének betöltéséig jár. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gyed időtartama minimum egy év lesz(hiszen egyáltalán nem jár , ha nincs meg a 365 biztosításban eltöltött idő) maximum kb másfél év (mivel a tgyás lejárta után igényelhető). Ezen az intervallumon pedig annyi napon jár, amennyi napig biztosított voltál a szülés előtt"
szóval mindenképpen jövőre születne meg, mert még most ma hagyom abba a fogamzásgátlót. Úgyhogy ezzel úgy érzem hogy védett vagyok:D mindenképpen megkapom a gyedet is. holnaptól 8 órás minimálbéres is vagyok, ha meg még többre tudnám átjelenteni magam, azt a pénzt inkább félreteszem hátha közbejön vmi költség. Nagyon várom már hogy terhes legyek!:) és köszönöm a segítségeteket! Remélem sok embernek tudtunk segíteni, mert ezt a mostani gyed dolgot, kb 1 helyen láttam csak:( úgyh most ez lesz a 2. hely:)
Nagyon szívesen segítettem.
Egy aranyszabályt fogadj el tőlem:
Akármit keresel, először (és utoljára) mindig a hivatalos honlapot nézd meg.
Táppénz, tgyás, gyed: oep
gyes, egyszeri anyasági, családi pótlék: mák
Jogszabályi változás miatti módosításokat viszonylag hamar átvezetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!