Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik mostanában szülnek és...

Akik mostanában szülnek és beteg a nagyobb tesó vagy apa, mit fognak csinálni a hazaérkező újszülöttel?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy buta kérdés, de nálunk a szűk családi körben sokan betegek. A nagyobb gyerekeim most mennek ki belőle. Viszont ha véletlenül menni kell szülni, akkor se a beteg apa nem jöhet szülő szobára, sem a nagy tesóknak nem adhatom a kezébe a babaát. A gyerekorvosunk annyit javasolt, hogy az első 3 hónapban majd mindent kövessek el, hogy az újszülött ne legyen náthás, mert nem tudnak teljesen meggyógyulni és sokszor hónapokig küszködnek a náthával.
2011. márc. 22. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hogy hány gyerkőc van már és mekkorák, de Én elküldeném őket anyóshoz, vagy rokonhoz, míg meggyógyulnak. Eleget fogják látni utána a picit. Tényleg az lesz a legfontosabb az első hetekben, hogy az újszülöttet megóvd.
2011. márc. 22. 16:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudod búra alá tenni... Pesze, az ember igyekszik őket óvni, de ahol nem a baba az egyetlen gyerek a családban, szinte kivitelezhetetlen. Nálunk a 3 nagy mellé érkezett a pici. Na, mondhatom, soha nem volt túlféltve.. Már az első napoktól körülrajongták atesók, az ő barátaik... Elvileg hozhattak ide mindenféle bacit.. És csodák csodája: most 2,5 éves a lányom és még nem volt soha beteg! Pedig a nagyok átestek már jó néhány ilyen-olyan vírusos dolgon...

Hozzáteszem, szoptattam, rengeteget volt és van friss levegőn (pici korában ott is aludt még télen is)..

Ha beteg van a családban, mosson kezet, mielőtt a kicsihez nyúl, szellőztess többet a szokottnál, használj kamillás párologtatót, ez megöli a levegőben terjengő bacikat!

2011. márc. 22. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a későbbi testvéri viszonynak akkor teszed a legrosszabbat, ha a betegség miatt mamához, vagy más helyre viszed őket, míg pici a baba. Az anyatej mag fogja védeni a betegségek nagyrészétől a picit. Szorgalmazd a nagyon gyakori kézmosást, ha muszáj még a maszkot is, de legyenek otthon a nagyok is!
2011. márc. 22. 17:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöm férje épp akkor lett beteg, mikor haza kellett hozni őket a babával.. Na, erre szépen az anyukájához vitette magát a babával.. Apa még látogatni se mehetett, mert megfertőzi a babát.. Csak majd 2 hónap múlva költöztek haza... Mondanom se kell, a párja össze-vissza csavargott, elhanyagoltnak, csalódottnak érezte magát..

Én biztosan nem paterolnám el otthonról egyik gyerekemet se és apát se, még ha betegek is.. Egy újszülöttnek bár nincs még saját immunrendszere, de az anyától a magzati életben rengeteg védelmet kapott, ami addig tart, míg ki nem alakul a saját immunrendszere. Szellőztetés, kézmosás, esetleg maszk.. A jó testvéri kötődéshez bizony az első napok nagyon fontosak...

2011. márc. 22. 17:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó kettő hozzászóló!

én is így gondolom. Eszem ágában sincs elpaterolni a gyerekeket itthonról, főleg, hogy a nagyszülők is betegek. Csak nem akartam felelőtlen anyuka lenni. Alig várom a kicsi arcukat, mikor meglátják majd az öcsikéjüket. Addig meg bízom abban, hogy a babám és a jó Isten tudja, mikor jó az időpont a megszületéshez.

2011. márc. 22. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!