Van az a babaméret aminél már alapbol nem kockáztatják a huvelyi úton valo szulést?
az 5 kg gondolom de nem csupán a baba mérete - súlya - dönt hanem a kismama adottságai mindenesetre 4700-5000 gr nál már tuti hogy automatikusan császár.
4500- és 4300 gr-os babát még hagynak megszülni bár első babánál gyakran jár repedéssel és sok varrással.
Minden esetben téraránytalanságot néznek. Még 3.500 g-nál is lehet gond, ha az anya alacsony, kis medencéjű stb.
Én 185 cm magas vagyok, széles csípővel, a babám 4.400 g, 54 cm-rel született. Második gyermekem. Még nem volt beilleszkedve a buksija a szülés előtt sem, így megkaptam a kis csukló szalagomat, ha netán császárra lesz szükség. Meg is ijedtem, azonnal állva kezdtem vajúdni. Segített a gravitáció... buksi be... méhszáj ki, kaptam a tolásoknál oxitocint és mindenestül 2 és fél óra alatt megszületett a kisfiam. Szinte idő sem volt nagyon latolgatni. Jött.
igen 500gr+/- simán benne van.
első voltam.
Egyáltalán nincs meghatározott babaméret. Téraránytalanságnál császároznak,meg persze ha a babánál,vagy a mamánál valami gond lép fel. Az én lányom 4950grammal született,de azért lett császár mert kb 20óra vajúdás után sem tágultam 1,5 ujjnyinál többet.
Ha egészséges a magzat,akkor csak az anyán "múlik" hogy lesz e császár. Én például 4760grammal születtem hüvelyen keresztül,anyukám 165cm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!