Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet, hogy be kéne mennem a ...

Lehet, hogy be kéne mennem a kórházba? 13 hetes vagyok, jobb oldalt elkezdett szúrni és lüktetni a hasam, aztán elmúlt és most nyomásra nagyon érzékeny. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Nekem a terhesség előtt folyamatosan cisztám volt, úgy emléxem mikor így fájt akkor is az volt.megvárhatom én ezzel a holnapot h elmenjek az orvosomhoz vagy most rohanjunk be az ügyeletre?!mert végülis annyira nem érzem "vészesnek", csak félek h a babucimnak vmi baja lesz.

De a másik h lehet ilyen fájdalom kajától?! :-SS én már nemtom.

2009. febr. 22. 21:28
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

úristen!:-(((

A köldököm mellett jobboldalt meg egy 10 cmes sávban kb egy cm-t benyomom és fáj, meg nagyon morog a hasam! lehet nekem is vakbelem?!

uccsó válaszoló írj!!!

köszi

2009. febr. 22. 22:11
 12/28 anonim ***** válasza:
31%
Nos amit az előttem lévő válaszoló írt az egy nagyon ritka eset. Azt nem tudom, hogy neked van vakbeled, egy dolog 100%-ig biztos, a vakbél soha nem a saját helyén fáj, ha valakinek vakbele van a fájdalom mindig átsugárzik az ellenkező oldalra ( ez a gyakoribb) vagy akár máshova! Nem kellene ennyire vészesen állni a dolgokhoz. A terhesség velejárója a rosszullét, derékfájás, alhasi fájdalmak: húzódás, keményedés, stb. Azt, hogy a vakbeled miatt érzel szúródást nehéz lenne megmondani ilyen távlatokból! Hány hetes kismama vagy?
2009. febr. 22. 22:20
 13/28 A kérdező kommentje:
és kisugároz a derekamba, a méhem és a gyomrom felé!!!
2009. febr. 22. 22:20
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Na ennyit a nyugalomról.

Tessék egy cikk szó van benne arról is, hogy várandósoknál máshol fáj a vakbél. Ja és az nem morog :-D

Ne aggódj, természetes amit érzel és el fog múlni.

[link]

2009. febr. 22. 22:23
 15/28 A kérdező kommentje:
13 hetes vagyok!
2009. febr. 22. 22:23
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Előző vok! Még annyit tennék hozzá, hogy a vakbél nem is ott van ahol te érzed a szúró fájdalmat, hanem lejjebb. Nem tudom hány hetes vagy, de lehet az méhed illetve lehet az a beled is, ami elég gyakori eset, mert ilyenkor normális ha fellép emésztési zavar, szorulás, aranyér.
2009. febr. 22. 22:24
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
13 hetes korodban teljesen teljesen normális amit érzel. Nyugalom! Sőt örülj! Növekszik egy élet a pocakodban és azt érzed.
2009. febr. 22. 22:25
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja! És a gyomorsav túltengését még nem is említettem, ami szintén okozhat hasonló kellemetlenségeket!
2009. febr. 22. 22:27
 19/28 A kérdező kommentje:

igen, köszönöm, már utánaolvastam a vakbél tüneteinek, egy kicsit megnyugodtam.

Köszönöm a gyors válaszokat, ha holnapig nem múlik, azért elmegyek dokihoz!

2009. febr. 22. 22:39
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt a vakbélműtétem.

Leírom egészen pontosan mit éreztem, aztán mindenki döntse el maga, hogy akkor én tankönyvi eset voltam-e vagy sem.

Mert tényleg nem beparáztatni akartalak, csak felhívni a figyelmedet, hogy néha a legkisebbnek vélt kellemetlenség is elfajulhat, még ha az ember azt is hiszi, hogy ez vele úgyse történhet meg.

De Veled biztosan minden rendben van, sose halgass azokra, akik roszabb lehetőséget villantanak fel, mint amit hallani szeretnél... :S

És ha lepontoztok is az a véleményem, hogy bár szerencsére ritka az ilyen, de igenis létezik, és én ennek az esetnek a kapcsán tanultam meg, hogy ha nem csak rólam van szó, akkor ne próbáljak hősködni, mondván, hogy ááá, úgysincs komoly baj, meg hogy ááá én úgyis jól bírom a strapát - mert lehet hogy a kismamának tényleg nem vészes, de a magzatra sajnos nagyon veszélyes is lehet.

Még 1x mondom, nem a pánikkeltés a célom azzal h leírom velem mi történt, hanem hogy ha vki hasonlót észlel, akkor inkább menjen be 100x feleslegesen az ügyeletre, minthogy otthon maradjon, és a babája életével fizessen érte...

22 óra fel azt hittem, hogy gyomorrontásom van, vagy magas lett a savam (szalmakrumplit vacsiztam, azt gondoltam, biztos az a ludas...) ettem pár szem kekszet, megitta megy pohár hideg tejet és lefeküdtem. Elég kellemtlen volt, nagy nehezen aludtam csak el.

Éjfél körül már nem a gyomromat éreztem, hanem a jobb oldalon (igen, JOBB oldalon, nem átellenben!!!) köldök mellett csavart a fájás, ekkor azt gondoltam ,már biztos áthúzódott a cucc a beleimbe, vártam, hogy mikor kell elrobognom a mellékre. Ez nem volt önmagában olyan vészes, mint korábban, de valahányszor próbáltam masszírozni, rákezdett a lüktetés. És a jobb oldalon, a bal oldalamnak, a derekamnak stb semmi baja nem volt.

kivonszoltam magam mellékre, a jobb lábamat csak húzta magam után, alig tudtam mozgatni, persze alkotni nem sikerült semmit.

Ezután vissza tudtam aludni, mert megint mintha elmúlófélben lett volna a szúrás és a lüktetés.

Aztán reggel hatkor arra ébredtem, hogy ennek a fájdalomnak már fele sem tréfa, az egész hastájékom egy merő lüktető góc volt a kulccsontomtól a combtövemig. Beparáztam, hogy mi lehet a babóval, így gyorsan összecuccolt a párom és levonszolt a kocsiig, ekkor már hulla sápadt voltam és csak csüngtem rajta, nehogy összecsukoljak.

Senkinek nem kívánom, hogy a műtőbe menet végighallgassa, amint a sebész-team a baba életben maradásának százalékos esélyeiről vitatkozik...

Mint ahogy azt sem, hogy azután hónapokig azon izguljon, hogy lett-e vmi maradandó idegrendszeri, vagy motorikus károsodása emiatt.

... na jó, nem sorolom tovább!

Őszintén remélem, mire ezt végigolvasod, már csak egy rossz emlék az egész fájdalom és ijedelem számodra!

Könnyű szülést, és boldog, nagyon boldog babázást kívánok Neked!

2009. febr. 22. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!