Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány kiló hizásnál fektetnek...

Hány kiló hizásnál fektetnek be a kórházba? 19 hetes vagyok és már 7 kilónál tartok! Nem eszek sokat, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
2009. febr. 21. 13:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért az sok? Mondta valaki? A védőnő, vagy a doki? Mert ez attól is függ, hogy hány kilóval kezdted a terhességet.

Én 18 hetes vagyok és 6 kiló plusznál tartok. Egyáltalán nem látszik rajtam, csak a pocim nőtt, meg a melleim. Mondjuk én amúgy is vékony voltam, szóval még rám is fért.

2009. febr. 21. 13:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Akár negyven kilót is hízhatnál, a hízásért önmagában nem fektetnek be a kórházba. Legalábbis egy normális orvos biztosan nem.

Akkor fektetnek be a kórházba, ha kialakul a toxémia, vagy jelei vannak (például magas vérnyomás, fehérjevizelés, stb), valamint ha terhességi cukrod lesz és az olyan méretet ölt, ami felügyelni kell mondjuk amíg beállítják a gyógyszereket, inzulint.

De az, hogy sokat hízik a kismama még nem jelenti azt, hogy ezek kialakulnak, de tény, hogy az esély nő nagy hízás esetén például a magas vérnyomásra.

Ugyanakkor meg visszafelé sem igaz, tehát aki toxémia gyanús nem biztos, hogy sokat hízott, mert akár 10-15 kilós összsúlynövekedésnél is kialakulhat. Semmire sincs garancia.

Amúgy meg szerintem nem vészes ez a 7 kiló, ahol jársz. Én is ennyit hízhattam kb félidőig, vagy talán még többet, mert baba előtt leraktam a cigit és többet ettem, az anyagcserém lelassult. A végére 22 kiló többletem volt, mire szülni mentem. Mégsem volt semmi bajom, a vérnyomásom alacsony volt, cukrom normális, még csak nem is vizesedtem, a fiam normálisan fejlődött, közel négy kilósan született, én meg fitt voltam a terhesség végéig, szinte végig dolgoztam az egészet. Soha semmi bajom nem volt.

Két és fél hónapja szültem és már csak 4-5 kiló van rajtam, a többi lement szinte magától.

Nem vagyok követendő példa, nem kell ennyit hízni, csak annyit szerettem volna vele megmutatni, hogy nem kell kétségbeesni nagyobb hízás esetén sem, szerintem vissza lehet nyerni a régi alakot. Ha nem szoptatás alatt, akkor utána.

2009. febr. 21. 13:38
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Hét kiló azért még nem annyira borzalmasan sok. Önmagában a nagy súly gyarapodás miatt nem hiszem, hogy befektetnek. Akkor szoktak ha cukorbetegség vagy magas vérnyomás áll fenn. Ezek ugyan gyakoribbak ha az ember többet hízik mint az elvárás, de nincs erre egyértelmű szabály.
 4/11 anonim válasza:
100%

Szia!

Én az első gyermekemmel 22 kg-ot híztam, és soha nem ezért voltam kórházban!

Most ismét babát várunk, 27 hetes vagyok és 10-11 kg-nál tartok! Tudom hogy megint túl lépem a "megengedett" súlyt de hát mit tegyek, fogyózni márpedig nem fogok!

Szerintem se neked, se az elsőnek nem soka az a "felszedett" kiló

Boldog baba várást kíávnok!

5/11 anonim ***** válasza:
100%

szia,

Befektetni a kórházba?

Miért tennék?

Én az első babóval 20-22 kg szedtem fel...

Mostani terhességem alatt eddig legalább 10.et, most vagyok 24 hetes..

Sajnos rajtam látszik is, pedig nem eszek sokat, és az első bébimet 17 hós koráig szoptattam is (addig volt tejem)..most 18 hós, még mindig kéri a cicit, de már nincs benne semmi..:(

2009. febr. 21. 13:39
 6/11 A kérdező kommentje:
a védönöm mondta hogy 10-12 kilónál szigorúan kórház,furának tartottam ezért kérdeztem rá itt...hát akkor fura is... :-)
2009. febr. 21. 13:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 hetes vagyok,és már 11kg-ot hiztam! Valószinű azért,mert hirtelen letettem a cigit. Szerencsémre vékony voltam,ez 11kiló rajtam igazán nem látszik,persze a hasam kivételével. De nekem senki nem mondta,hogy ezért befektetnének. Sztem ez hülyeség! Az egyik barátnőm 29 kg-t hizott.És itthonról ment szülni!
2009. febr. 21. 15:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Valami elképesztő, hogy mennyi tehetségtelen agybeteg védőnő rohangál szabadlábon. Azért mert elvégeznek egy főiskolát, azonnal orvosnak hiszik magukat, az orvosok meg a fejüket fogják. Minek kell riogatni a kismamát?

Nem fektetnek be csupán azért mert többet híztál, csak ha gond van. Arra azért kíváncsi lennék, hogy arra mit mond a nagytudású védőnő, hogy mit csinálnak veled a kórházban. Nem adnak enni, vagy eldugják a kamrakulcsot? Ne törődj vele az orvosodra hallgass!

2009. febr. 21. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:
7 kg semmi! Ha 37 kg lesz rajtad akkor talán. Rajtam 20 kg alig látszott meg az első babámmal. A doki sosem firtatta miért híztam annyit. Sőt amikor rákérdeztem nem sok-e megnyugtatott hogy nem! Vékonyan lettem terhes.
2009. aug. 17. 07:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Ma vagyok 18 hetes és +9 kg...
2010. márc. 4. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!