Kinek, hogy tetszik a Nétusz fiúnév?
A Nétusz a latin Neitus férfinévből ered.
Valószínűleg Neith (Nit) egyiptomi istennő nevéből származik, a jelentése szövő-fonó vagy lövő vagy létező.
Nimródnak hívják a kisfiamat és a tesónak is N betűset szerettünk volna de nem találtunk semmi külonlegeset ami esetleg még magyar eredetű is csak ezt,úgy néz ki ez lesz a neve.
38hetes kismama
Engem a Nándortól, Norberttől, Normanntól ráz ki a hideg, meg tudnám gyilkolni azt, aki az tizmilliomodik Norbertet anyakönyvezteti! Inkább legyen a gyerekemnek olyan neve, amit más még a kutyának se adna, minthogy tömeggyerekem legyen! Nekem nagyon tetszik a Nétusz név, főleg hogy állítólag egyiptomi eredetű! Gratulálok!
(találhatnál nekem is egy különleges fiú nevet, mert én már teljesen kifogytam a lehetőségekből!) :D
Kedves Médea13!
De aranyos vagy!! Nem is hittem volna,hogy ír valaki még ilyen kedves választ.
Nagyon-nagyon egyet értek veled!!
Úgy örülök,hogy nem dőltem be a negatív hangú válaszoknak...
Szívesen segítek.Latin/egyiptomi tetszene? Kezdőbetű számít?
Kedves 38.válaszoló!
Dehogynem vettem én észre!!Nagyon is örültem neki,hogy te is hasonlóan vélekedsz!!
Sőt miattad írtam bele a még szócskát, az előző hozzászólásomba,hogy nem gondoltam volna,hogy rajtad kívül lesz MÉG valaki aki kiáll és le meri írni,hogy igenis tetszik neki és,hogy pontosan miért is.
És nem csak gúnyolódni tud,mint pár kedves hozzászóló,de nem haragszom rájuk... )
Köszönöm a szép hangzása jelzőt,így még nem is gondoltam a kisfiam nevére,de a vezeték nevével együtt valóban szép és csengő hangzása van. Vagy már megszoktuk? :D
Amúgy a kisfiad neve,Zimány is nagyon tetszik!!!
Örülök,hogy te is voltál elég bátor és kiálltál mellette.
Szerintem ezek még nem nem súrolják azt a "bizonyos határt" ami kilövi a biztosítékot.
UGYE? :)
hogyhogy nem találtok hasonlót a Nimródhoz?
ott van a Nolen, (v Dilen), Norman, Noel..
a Nétusz a végződése miatt nagyon idétlen, Spartakus, Dáriusz, Zeusz, Neptunusz, Uránusz, stb neve közé tartozik, névnek eléggé érdekes egy ilyen..
*most olvasom, hogy már ez a neve..
gratulálok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!