Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek, hogy tetszik a Nétusz...

Kinek, hogy tetszik a Nétusz fiúnév?

Figyelt kérdés

A Nétusz a latin Neitus férfinévből ered.

Valószínűleg Neith (Nit) egyiptomi istennő nevéből származik, a jelentése szövő-fonó vagy lövő vagy létező.

Nimródnak hívják a kisfiamat és a tesónak is N betűset szerettünk volna de nem találtunk semmi külonlegeset ami esetleg még magyar eredetű is csak ezt,úgy néz ki ez lesz a neve.

38hetes kismama

2011. márc. 14. 17:54
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
..én is kíváncsi vagyok,hogy végül is mi lett a kisfiatok neve?
2011. nov. 27. 22:22
 32/46 anonim ***** válasza:
47%

Sosem fogom megérteni, hogy miért kell lepontozni azt, aki az őszinte véleményét írja le, nem azt, amit a kérdező hallani akar...

Szerintem is nagyon gáz, ha már magyar nevet akarsz, akkor Nándor.

Várom a lepontozást...

2011. nov. 28. 09:32
 33/46 anonim ***** válasza:
41%
Szia!!Nekem se tetszik,nehari.Lótusz jut róla az eszembe.Ha nem akarod,hogy folyton cikizzék,akkor nem adod neki ezt a nevet..
2011. nov. 28. 13:24
 34/46 A kérdező kommentje:

Igen a kisfiam 8hónapja viseli a Nétusz nevet.

Sokan csodálkozva visszakérdeztek,soha nem hallottak a legtöbben róla. Egy valaki ismerte csak eddig,neki régóta tetszik.

Nagyon ritka név,ez volt a cél.

Mert a vezetéknevünk igen gyakori.

Norbert tucatnév.

Nándort is néztem,de volt nálunk egy bibircsókos kisfiú még általános iskolába aki ezt a nevet viselte és mindig ez ugrik be nekem erről a névről.+még fene rossz is volt ez a gyerek úgy emlékszem.

Nem haragszom ha valakinek nem tetszik,hisz azért tettem fel a kérdést,hogy megtudjam kinek hogy tetszik.

Nem szoktam azért lepontozni valakit,mert nem egyezik a véleményünk,csak ha nagyon nem odaillőt ír.

Itt még nem is pontoztam az új válaszokra.

Nekünk a tucatnevek olyan szintem nem jöttek be,hogy kiráz a hideg ha 100.000. Danikát,Petikét vagy Zolikát hallom.

Neki biztosan nem lesz névrokona... ;)

Amúgy írta valaki,hogy a lótusz jut eszébe róla...bizony hangzásra hasonló és az egy gyönyörű szép virág nem hiszem,hogy gúnyos dolog lenne!! ;)

Amúgy meg szerintem azt csúfolnak majd a gyerekek,aki "engedi magát".Pl. Nimród fiamat biztosan nem merné senki csúfolni mert eléggé karakteres személyiség.

Tehát személyiség függő,általában a gyenge akaratú/szelíd kisgyerekeket találják meg... :(

2011. nov. 28. 19:12
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

30. válaszoló vagyok!

Jól döntöttetek, kívánok Nektek minden jót, a picurnak jó egészséget!

Ne foglalkozz másokkal, de látom nem is teszed, helyes:)

Üdv

egy anyuka

2011. nov. 29. 10:17
 36/46 A kérdező kommentje:

Kedves 30.válaszoló!

Megpróbálok nem foglalkozni még a gúnyos megjegyzésekkel sem,de bevallom 38hetes terhesen butaság volt feltenni a kérdést,mert olyan szinte elbizonytalanodtam...

Meg olyankor terhesen érzékenyebb is voltam. :)

Egyébként a környezetembe már sokan megszokták,már olyan természetesen mondják ki a nevét...Az első időszakba bevallom akadozott a dolog,mármint volt aki nem tudta megjegyezni vagy csak mást mondott helyette. :)

Köszönöm a kedves szavakat és a jókívánságokat!!

Amúgy ha lesz kislányunk én a Mirabella nevet szeretném neki. A szülészeten az egyik szobatársam kislányát hívták így és nagyon megtetszett!!

További szép napot!!

2011. nov. 29. 13:41
 37/46 A kérdező kommentje:

Kedves 28.válaszoló!!

Örülök,hogy tetszik a Nimród és a Nétusz név is.

Mindkettő különleges,bár egyre több Nimróddal találkozom mostanában...

Nálunk közös döntés volt a névválasztás,de gondolom mindenhol így van.Viszont a Nimródot a párom "találta meg" így a 2.kisfiunknál szabad kezet kaptam,csak véleményt kérdeztem tőle,de én dönthettem.

Én támogatom a Nimród nevet a 2.kisfiadnak igaz így még több kisfiú lesz Nimród,de nem bánom,mert valóban szép és magyar név is.

Amúgy elárulod,hogy hívják az elsőszülött kisfiadat? Kíváncsivá tettél... :) Akár privátba is...

Mikorra várható a kis tesó érkezése?:)

2011. nov. 29. 13:47
 38/46 anonim ***** válasza:
49%
Gratulálok én is a babádhoz,és különleges nevéhez is!Csak azért írok(neves kérdésekhez már rég nem teszem)mert örülök hogy kiálltál az elképzelésed mellett,(az elképesztő hogy felnőtt emberek írták)a rengeteg negatív kritikák ellenére is.Hangsúlyozom nem az bánt(és bántott soha)ha valakinek nem tetszik egy név,mert ez így van rendjén,hanem a bántó,csúfolódó fikázások,megfogalmazások.Még hogy az oviban csúfolni fogják......ugyan,a gyerekek befogadóbbak és nem rosszindulatúak mint egynéhány felnőtt! :)Sok boldogságot!Egy Zimány anyukája :)
2012. ápr. 15. 17:23
 39/46 anonim ***** válasza:
41%
Gratulálok a babádhoz! Sajnálom de nekem a TÍFUSZ ugrik be rögtön ha kimondom az általad választott nevet...nem baj,majd ha elfelejtik a suliban a nevét,majd jól letífuszozzák szerencsételen gyerekedet....
2012. ápr. 16. 10:46
 40/46 anonim ***** válasza:
51%
Ne haragudj, de borzalmas. Egy kutyának inkább eltudnám képzelni.
2012. jún. 13. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!