Kinek, hogy tetszik a Nétusz fiúnév?
A Nétusz a latin Neitus férfinévből ered.
Valószínűleg Neith (Nit) egyiptomi istennő nevéből származik, a jelentése szövő-fonó vagy lövő vagy létező.
Nimródnak hívják a kisfiamat és a tesónak is N betűset szerettünk volna de nem találtunk semmi külonlegeset ami esetleg még magyar eredetű is csak ezt,úgy néz ki ez lesz a neve.
38hetes kismama
Sosem fogom megérteni, hogy miért kell lepontozni azt, aki az őszinte véleményét írja le, nem azt, amit a kérdező hallani akar...
Szerintem is nagyon gáz, ha már magyar nevet akarsz, akkor Nándor.
Várom a lepontozást...
Igen a kisfiam 8hónapja viseli a Nétusz nevet.
Sokan csodálkozva visszakérdeztek,soha nem hallottak a legtöbben róla. Egy valaki ismerte csak eddig,neki régóta tetszik.
Nagyon ritka név,ez volt a cél.
Mert a vezetéknevünk igen gyakori.
Norbert tucatnév.
Nándort is néztem,de volt nálunk egy bibircsókos kisfiú még általános iskolába aki ezt a nevet viselte és mindig ez ugrik be nekem erről a névről.+még fene rossz is volt ez a gyerek úgy emlékszem.
Nem haragszom ha valakinek nem tetszik,hisz azért tettem fel a kérdést,hogy megtudjam kinek hogy tetszik.
Nem szoktam azért lepontozni valakit,mert nem egyezik a véleményünk,csak ha nagyon nem odaillőt ír.
Itt még nem is pontoztam az új válaszokra.
Nekünk a tucatnevek olyan szintem nem jöttek be,hogy kiráz a hideg ha 100.000. Danikát,Petikét vagy Zolikát hallom.
Neki biztosan nem lesz névrokona... ;)
Amúgy írta valaki,hogy a lótusz jut eszébe róla...bizony hangzásra hasonló és az egy gyönyörű szép virág nem hiszem,hogy gúnyos dolog lenne!! ;)
Amúgy meg szerintem azt csúfolnak majd a gyerekek,aki "engedi magát".Pl. Nimród fiamat biztosan nem merné senki csúfolni mert eléggé karakteres személyiség.
Tehát személyiség függő,általában a gyenge akaratú/szelíd kisgyerekeket találják meg... :(
30. válaszoló vagyok!
Jól döntöttetek, kívánok Nektek minden jót, a picurnak jó egészséget!
Ne foglalkozz másokkal, de látom nem is teszed, helyes:)
Üdv
egy anyuka
Kedves 30.válaszoló!
Megpróbálok nem foglalkozni még a gúnyos megjegyzésekkel sem,de bevallom 38hetes terhesen butaság volt feltenni a kérdést,mert olyan szinte elbizonytalanodtam...
Meg olyankor terhesen érzékenyebb is voltam. :)
Egyébként a környezetembe már sokan megszokták,már olyan természetesen mondják ki a nevét...Az első időszakba bevallom akadozott a dolog,mármint volt aki nem tudta megjegyezni vagy csak mást mondott helyette. :)
Köszönöm a kedves szavakat és a jókívánságokat!!
Amúgy ha lesz kislányunk én a Mirabella nevet szeretném neki. A szülészeten az egyik szobatársam kislányát hívták így és nagyon megtetszett!!
További szép napot!!
Kedves 28.válaszoló!!
Örülök,hogy tetszik a Nimród és a Nétusz név is.
Mindkettő különleges,bár egyre több Nimróddal találkozom mostanában...
Nálunk közös döntés volt a névválasztás,de gondolom mindenhol így van.Viszont a Nimródot a párom "találta meg" így a 2.kisfiunknál szabad kezet kaptam,csak véleményt kérdeztem tőle,de én dönthettem.
Én támogatom a Nimród nevet a 2.kisfiadnak igaz így még több kisfiú lesz Nimród,de nem bánom,mert valóban szép és magyar név is.
Amúgy elárulod,hogy hívják az elsőszülött kisfiadat? Kíváncsivá tettél... :) Akár privátba is...
Mikorra várható a kis tesó érkezése?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!