Milyen anyagi helyzetben vagytok, akik be mertek vállalni 3 vagy több babát?
Szia!
Nálunk hasonló a helyzet, én 3 gyerkőcöt szeretnék, 1 kis fiam van aki most 16 hós és most szeretnék második babát. Mi is átlagos család vagyunk, hitel van a házunkon, és nem túl sokat keres a férjem se, de megvagyunk. Szívám vágya hogy minél hamarabb megfoganjon a 2. babánk, erre a férjem csaádja csóválta a fejét minek erre a világra, hát engem meg ez éltet. Testvérem bíztat, anyukám azt mondja várjak, de mire is kérdeztem tőle, jobb nem lesz soha. Mi a saját szívünkre hallgatunk, jöjjön a 2. esetleg 3. gyerek. Ők teszik igazán csodássá az életet.- a többit meg megoldjuk:)
Nem szabad hagyni, h' ennyire befolyásoljon mások véleménye. Ti négyen alkottok egy családot, nem nekik szülnéd a harmadikat sem. Általában nem a gazdagok vállalnak több gyereket, hanem a középréteg, közepes anyagi háttérrel.
Ha most hallgatnátok a család többi tagjára, valószínűleg mindketten megbánnátok. Főleg, ha a férjed is akarja: bízz benne, h' megteremti a szükséges javakat. Különben is, a harmadik gyerek már úgymond a készbe születik, megvan hozzá minden felszerelés. Azt meg, h' később mi lesz, senki sem tudja. Erre nem szabad alapozni.
Szia !
Nálunk 3 gyerek van , 7,5,3 évesek és most várom a negyediket. Mi sem élünk fényes körülmények között , sok mindenről le kell mondani, bár ezek a luxusdolgok nem igazán hiányoznak. Szerintem ne foglalkozz mások véleményével , csak a saját érzéseidre hallgass. Egyébként én sem kürtölöm világgá , hogy ujra terhes vagyok (16 hetes), mert tudom , hogy az emberek rossz szemmel nézik , ha valakinek egy-két gyereknél több van.
Szerintem felesleges várni , a világ ugy sem lesz jobb csak rosszabb , és én ugy vagyok vele , hogy ahol 2 gyereknek jut enni , ott a harmadik sem fog éhen halni.
Sok sikert !
Tényleg nagyon meg kell gondolnia az embernek, hogy merjen e egyáltalán babát vállalni, mert tényleg azt látni, hogy egyre nehezebb! De mi is már nagyon akartunk babát. Nem vagyunk a legjobb anyagi helyzetben. Van hitelünk is. Most, hogy táppénzen vagyok meg sokkal nehezebb. Én viszont nem találkoztam a lenéző emberekkel, hogy hogy merünk babát vállalni úgy, hogy éppen kijövünk a pénzből. Szerintem nem ez számít! Mi is mindent megteszünk majd azért, hogy mindene meglegyen, amire szüksége van! Ebben biztos vagyok! Mire várjunk? Hogy kiöregedjünk? Bár még 24 vagyok, férjem 28. Nagyon szeretjük egymást, a baba pedig csak megszépíti és boldogabbá teszi az életünket, ez biztos!
Egy babának nem az a fontos, hogy milyen cuccai vannak. Nem attól lesz boldog, ha a legdrágább holmikat vesszük meg neki! Egy gyereket szeretni kell! Hiába van valakinek pénze, ha nem szereti a gyerekét!
Én csak azt tudom mondani, hogy nektek kell eldönteni, és ti tudjátok, hogy annak a 3. gyereknek is mindent meg tudtok e adni, amire szüksége van! És amíg úgy érzitek, igen, addig másnak semmi köze hozzá! Nektek kell felnevelni, nem nekik! Minden jót!
Szia!Mi elso babat varjuk de tervbe van meg 2 vagy 3 gyerkoc.A ferjem is meg en is mindig nagy csaladra vagytunk.Ferjemek 4-en voltak tesok mi meg 9-en.Az igazsaghoz hozzatartozik h ebbol 4-et a szuleim intezetbol orokbefogadtak de minket 5-unket edesanyam szult.Nagyon jo volt ilyen csaladba felnevelkedni,sosem szenvedtunk semmibe hianyt pedig a szuleim is atlag fizetesbol eltek kozbe epitkeztunk stb...Ugy h ne foglalkozz a rosszindulatu megjegyzesekkel.Ha te meg a ferjed szeretnetek akkor miert ne?Mar ugy is van ket gyerkoc akikrol megmaradtak a dolgok,gondolom vasarolni nem nagyon kell es bizz a ferjedbe mert ha o is szeretne akkor nem fogtok hianyt szenvedni semmibe.Es ha jonnek a fejcsovalasok akkor gondolj erre az oldalra,rank h meg van nehany "felelotlen" rajtad kivul:);)......
Minden jot!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!