24 hetes kismama vagyok. A forgóm már a 10 héttől borzalmasan fáj. Nektek is volt hasonló?
Sziasztok!
Én lépni se bírtam a 24. hét környékén, előtte csak reggelenként fájt a keresztcsontom (ez ugyanaz??).
A lényeg: voltam csontkovács-reumatológusnál (terhesen sima csontkovácshoz nem jó menni, legyen gyakorló orvos mellette!) és egy gyógytornász 2x jött hozzám és adott speciális tornatevet, külön nekem.
Magánrendelés volt mind a kettő, ha kellenek nevek ill. telefonszámok adok.
Mindeegyik alkalommal pár napig ROSSSZABB volt mint kezelés előtt, de azóta egyáltalán nem fáj, pedig a nőgyógyászom azt mondta, hogy csak rosszabb lesz.
Amit mind a ketten mondtak: mozogni kell, terhestornát ill. egyéb gerinctornát (csak olyat, amit terhesen is lehet).
Néhány nőnél a terhessége folyamán űlőidegzsába alakul ki. Ez gyakran akkor fordul elő amikor a baba feje nyomja a medencecsontokat, ezáltal összenyomja a hát alsó részén és a lábakban levő idegeket. Gyakran okoz súlyos fájdalmat. Ez előford ulhat a hát alsó részén, a lábakban és még a farban is. Vannak nők akik zsibbadtságot és bizsergést fognak tapasztalni a lábaikban. Néhányuk részére a fájdalom olyan erős, hogy nem képesek felemelni a lábukat, vagy járni rajtuk különösen gyötrő fájdalom nélkül. Mit tegyen ekkor egy nő? A nők többségének ezek a tünetei megszűnnek, amikor a bábájuk megszületik. Addig is sok dolog van, amit meg lehet tenni, hogy segítsük enyhíteni a fájdalmat:
* Alkalmazzunk egy forró vagy jeges pakolást 10 percig azon a területen ahol a legfájóbb
* Aludjuk kemény matracon
* Kerüljük a hosszú ideig egyhelyben ülést
* Kerüljük a hosszan tartó fe lesleges hajolgatást
* Ne vegyünk részt olyan mozgásokban, ami a fájdalmat fokozza
* Vegyük számba s fizikai terápia lehetőségét, ha orvos tanácsolja azt
* Próbálj meg azonnal egyenesen felállni
* Használj támasztó vánkost, és egy teljes test párnát az ágyban
* Ne emelj semmit, ami nehéz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!