Ha sikerült teherbe esnem muszáj húst is ennem?
Szia
Én nem vagyok ugyan vega, de nem nagyon rajongok a húsért.
A vérvételen majd kiderül, hogy az összfehérje értéked hogyan áll, ha az alacsony akkor biztos javasolni fogja az orvos, hogy egyél húst. Nekem azt mondta, hogy húst hússal kéne ennem, de egyszerűen undorodom tőle:(
De most vagyok 37 hetes és minden rendben van a babával.
Elvileg nem ártana húst is enni.
Minden jót neked!
amikor én teherbe estem alaposan utána néztem a dolgoknak és volt talán a második trimeszterben (amikor a magzatnak az agya fejlődik), amikor napi szinten előírás volt x mennyiségű állati eredetű fehérje. Azt mondták minél többet kell enni, mert az agy fejlődéséhez elengedhetetlen. Úgyhogy én ettem minden nap abban az időszakban és tényleg okosak a gyerekeim, sokan el sem hiszik, hogy még csak 4 éves és kiscsoportos óvódás, egy-két évvel biztos megelőzi a saját korát és sokan kérdezik, ennyit foglalkozunk e vele, de szerintem semmi különöset nem csináltunk.
Úgyhogy én azt mondom vegyél erőt magadon és legalább abban az időszakban figyelj oda az állati eredetű fehérjére. (és itt a hangsúly nem a fehérjén, hanem az állatin van, úgyhogy egy orvos azt írta annó, hogy sem a hal sem a hüvelyesek nem megfelelőek erre a célra.
Nem muszáj húst enned, ha megfelelően táplálkozol. De ehhez ki kell kérni egy dietetikus tanácsát, mert magadtól nem biztos, hogy menni fog.
Voltam egyszer egy olyan belgyógyász dokinál, aki vega és az egész családja az. A felesége úgy szült három gyereket, hogy nem evett húst, most 3 felnőtt egészséges fia van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!