Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha sikerült teherbe esnem...

Ha sikerült teherbe esnem muszáj húst is ennem?

Figyelt kérdés
Vega vagyok, nem eszek húst. Most mégis erőltessem meg magam és néha próbáljak meg ilyet is enni?
2011. febr. 27. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia

Én nem vagyok ugyan vega, de nem nagyon rajongok a húsért.

A vérvételen majd kiderül, hogy az összfehérje értéked hogyan áll, ha az alacsony akkor biztos javasolni fogja az orvos, hogy egyél húst. Nekem azt mondta, hogy húst hússal kéne ennem, de egyszerűen undorodom tőle:(

De most vagyok 37 hetes és minden rendben van a babával.

Elvileg nem ártana húst is enni.

Minden jót neked!

2011. febr. 27. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:

amikor én teherbe estem alaposan utána néztem a dolgoknak és volt talán a második trimeszterben (amikor a magzatnak az agya fejlődik), amikor napi szinten előírás volt x mennyiségű állati eredetű fehérje. Azt mondták minél többet kell enni, mert az agy fejlődéséhez elengedhetetlen. Úgyhogy én ettem minden nap abban az időszakban és tényleg okosak a gyerekeim, sokan el sem hiszik, hogy még csak 4 éves és kiscsoportos óvódás, egy-két évvel biztos megelőzi a saját korát és sokan kérdezik, ennyit foglalkozunk e vele, de szerintem semmi különöset nem csináltunk.

Úgyhogy én azt mondom vegyél erőt magadon és legalább abban az időszakban figyelj oda az állati eredetű fehérjére. (és itt a hangsúly nem a fehérjén, hanem az állatin van, úgyhogy egy orvos azt írta annó, hogy sem a hal sem a hüvelyesek nem megfelelőek erre a célra.

2011. febr. 27. 12:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem muszáj húst enned, ha megfelelően táplálkozol. De ehhez ki kell kérni egy dietetikus tanácsát, mert magadtól nem biztos, hogy menni fog.

Voltam egyszer egy olyan belgyógyász dokinál, aki vega és az egész családja az. A felesége úgy szült három gyereket, hogy nem evett húst, most 3 felnőtt egészséges fia van.

2011. febr. 27. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Én egy időben nem ettem sok húst, kb. hetente egyszer ha valaki elém tette. Mikor terhes lettem - épp ahogy a második válaszoló írta, a második trimeszterben - a munkaidő végén még annyi erőm volt, hogy hazavánszorogjak, és azonnal megegyek legalább egy szelet húst. Egyszerűen annyira legyengültem, hogy muszáj volt. És semmi mástól nem lettem jobban! A szervezetem kikövetelte magának a húst. Szerintem, megér annyit a fejlődő magzat egészsége, hogy az ember előrébb helyezze önmagánál arra a kilenc hónapra.
2011. febr. 27. 17:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!30 hetes vagyok,vega,és tökéletes a vérképem,terhesvitamint se szedek,csak folsavat.Ha gáz van,akkor majd kiderül vérképből,de nem lesz nyugi :)
2011. febr. 27. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.