Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes terhes vagyok. Mikor...

7 hetes terhes vagyok. Mikor és hogyan kell a munkáltatómmal közölnöm ezt?

Figyelt kérdés
Félek hogy felmodanak még azelőtt, mivel hamarosan megszűnik a munkaköröm.
2008. febr. 2. 11:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha megszűnik a munkaköröd s egyébként is felmondanának,beszéld meg az orvosoddal,hogy írjon ki táppénzre.Utánna szólj a munkahelyeden.Így elkerülheted az elbocsájtást.
2008. febr. 2. 11:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy a 12dik hétig vagy köteles szólni,ne aggódj addig nem is fog látszani a baba,csak te tudod..vigyázz nem tudom mit jelent a munkaköröd,de ha azt,hogy ezzel meg is szűnik a munkád akkor csak passzív táppénzre mehetsz ami csak 45napig jár,viszont ha úgy mondod meg,hogy már megvan a kiskönyved és a munkahelyed nem szűnik meg,csak a munkaköröd,köteles más munkakörbe átteni,tehát nem rúghat ki.Ha mégis mehetsz a munkaügyi bíróságra és megnyered a pert,te pedig addig passzív táppénzre mégy és utánna álláskeresési támogatásra.Ha így is alakulna és ezeket nem tartod be,elesel a gyedtől és a tgyástól.De ne így legyen,szülés után a munkáltatónak nem kell semmit fizetni utánnad ,így remélhetőleg nem fenyeget ilyen veszély,de azért legyél tisztában a lehetőségekkel.Sajnos én pont ezt az utat járom,csak én próbaidőn lettem elbocsájtva annak idején...a lényeg ha nem vagy próbaidős és megvan a kiskönyved nem rúghat ki,mert feljelented és megnyered a pert.!!!Gratula a picihez,egy 17hetes kismama
2008. febr. 2. 19:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Amint tudsz, kérjél kiskönyvet, menj az orvoshoz, mondd meg, miért olyan sürgős. Utána keresd meg a védőnőt és ő kiállítja. Ha közlöd a munkáltatóval (a kiskönyvvel a kezedben), lehet, hogy még örülni is fog, mert nem kell kirúgnia senkit (azért az nekik is kínos szitu szokott lenni), úgyis elmész hamarosan, és könnyebb így megszüntetni a munkaköröd.

2008. febr. 3. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!