A magas vernyomas mennyire veszelyes terhessseg alatt? A9ik heten 140/80-90 vernyomascsokkento szedese mellett. Mire kell ugyelni inkabb?
Szerintem csak arra tudsz ügyelni, hogy rendszeresen méred és ha feljebb megy, irány az orvos, tudnak állítani a gyógyszeren többször is, ha szükséges. A gond az, hogy a terhesség elején eleve alacsonyabb a vérnyomás, később azonban normál esetben is feljebb megy. A magas vérnyomás rontja a lepény keringését, ezáltal a baba fejlődése visszamaradhat, valamint úgynevezett másodlagos, rárakódásos toxémia alakulhat ki.
Ezenkívül kerüld a sót és igyekezzél minél kevesebbet hízni, mert ezek is emelik a vérnyomást.
Én ezzel a problémával küzdöttem végig a második terhességemet, tudom, hogy nem könnyű, és mivel izgulsz a mérés miatt, a rendelőben még magassabbat mérhetnek, mint te otthon.
Saját példámon okulva azt tanácsolom neked, hogy nagyon-nagyon figyelj oda, és ha úgy érzed, az orvosod nem szentel megfelelő figyelmet erre a problémára, keress helyette másikat.
Nem állt szándékomban megrémíteni téged, csak a tapasztalataimból merítettem, remélem, hasznát tudod venni.
Még annyit, hogy a gyógyszereknek nincs mellékhatása a babára és szoptatni is tudsz majd mellettük.
Boldog és sikeres babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!