25. hét után elvesztett magzattal a kórházban mit csinálnak?
Nekem a 33. héten halt meg a babám. Megszültem és bent voltam 5-6 napig és borzasztó erős antibiotikumot kaptam mivel nem tudtuk hogy mióta is volt bennem halott a baba. Hazamentem és két hét múlva jöttek a község házából hogy mit akarunk a babával. Köpni, nyelni nem tudtam. Nekem is azt mondták hogy nem adják ki, hogy elhamvasztják. Sirva hivtam anyukámat hogy mi legyen. Ő felajánlotta hogy az apukám mellé temethessük. De mondta hogy megkérdi a helyi hallottast hogy mi ilyenkor a teendő. Ő azt mondta hogy nem szoknak ilyen babát eltemetni, és mivel még nem "élt" kint, a pap sem temeti el. Igy azt mondtuk hogy akkor bent hagyjuk a babát. Amit a mai napig bánok. Sokszor volt hogy beakartam menni a hallottasházba ahol volt, hogy hova tették a picikém. Borzasztó volt. Nekem azt is mondták, hogy adnák rá ruhát és beteszik valaki mellé a koporsóba, úgy hogy a hozzátartozók nem is tudnak róla.
Pár évvel később tudtam meg hogy a 28. hét után születteket köteles a pap is eltemetni.
Most lenne 13 éves a fiam márciusban. :-(
Mondjuk én Szlovákiában élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!