25. hét után elvesztett magzattal a kórházban mit csinálnak?
Nagyon sajnálom a barátnődet.
Lehet nem fog tetszeni amit írok,de a kórház nem tapintatlanságból jár így el.Csak azért kezelik így a magzatot,mert elméletileg az anyának könnyebb feldolgozni egy vetélést,mint egy halva született gyermeket.Márpedig ha eltemetik akkor nevet adnak neki,és egy életen át kijárnak a sírjához...Talán egy vetélést könnyebb feldolgozni.(bár az is szörnyű)
Jogilag élő személynek akkor számítana,ha a szülés után élt volna,vett volna legalább 1x levegőt stb..Akkor el lehetne nevezni,és megkaphatná a barátnőd.De mivel valószínűleg nem élve született,ezért nem számít "jogilag".Ezeket nem rosszindulatból írom.
Kérdezd meg a barátnődet,hogy neki hosszútávon hogy lenne könnyebb feldolgoznia...
Nagyon sajnálom....
Kedves Csurcika!
Remélem igazad van abban, hogy így könnyebb feldolgozni.
Van egy barátnőm, akinél a 32. héten vették észre, hogy ikerterhes (10éve történt). Rá két hétre már nem élt az egyik baba. Megcsászározták, és soha nem láthatta a kislányát, neki sem adták ki, mert már a méhen belül elhalt. A mai napig nem tudta feldolgozni, azt mondja könnyebb lenne, ha legalább sírja lenne a picinek.
De lehet, hogy többször van úgy, ahogyan Te írod, és nála csak azért alakult így, mert az életben maradt kisfiú a meghalt picire emlékezteti.
Kedves Kérdező!
A barátnődnek kell éreznie, neki hogyan könnyebb, és kiharcolni azt a lehetőséget, ami elviselhetőbbé teszi a történteket.
Szörnyű, ami történt, remélem a barátnődnek és a férjének minél előbb sikerül továbblépni lélekben!
Én úgy tudom, hogy elégetik, vagyis elhamvasztják őket a le, vagy kioperált testrészekkel, meg hasonlókkal együtt. Sajnálom!
Valóban szörnyű tragédia,ami történt.Nagyon sajnálom!!
Úgy gondolom ez elég ocsmány dolog,hogy nem adják ki és csak úgy elhamvasztják.Én biztosan mindent megtettem volna,hogy megkapjam és tisztességben eltemessem.Hiszen egy életről volt szó,egy babáról és nem pedig egy kioperált daganatról vagy akármiről.Ez már koraszülés és nem vetélés.
Ebben az esetben én nem tudom mit lehet tanácsolni,hogy könnyebb legyen,ezt mi akik nem éltük át (szerencsére) úgy sem tudjuk megérteni csak sajnálni.Minden esetre nagyon sok erőt kívánok nektek és kívánom,hogy mihamarabb foganjon egy új baba,aki egészségesen megszületik majd!!!
Jajj, ez borzalmas, rettenetesen sajnálom:(
A nem élő magzatot elégetik. Ha ennyi idősen megszül valaki, és a baba akkor még él és utána hal meg, akkor adják ki a testét eltemetésre.
Nekem a 22.héten volt egy tragédiám:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!