Teherbeesés előtt magas inzulin?
Szerintem az enyém magas 120 perces 51.6. Még nem mutattam a dokinak, de lehet hogy szednem kell rá valamit.
Nagyon vágyunk már babára! Ugye van közületek aki ilyen probléma után teherbe esett???
Magas? Még egy cukrosnak se ilyen magas!
Biztos, hogy jól mér az a gép?
Ez nem a cukor! Hanem az inzulin! Az egészen más.
A cukrom teljesen jó.
(inzulinrezisztencia gyanú)
Jah, bocs, félreolvastam.
Dokival konzultálj a teherbeesésről, de igazából sok embernek van ilyen panasza és probléma nélkül tud gyereket vállalni.
Nem biztos, hogy kell rá gyógyszer.
Ráadásul most néztem a normál értékeket és azt találtam, hogy a 120 perces normál érték 60. Szóval... :D
De ha bármi kételyed van akkor konzultálj dokival.
Leírnád, hogy hol láttad ezeket az értékeket? Én sehol sem találom ,hogy konkrétan mi a jó!
Köszi!!!!
Szia!
Én 12. hetes kismama vagyok, tavaly decemberben voltam endokrinológusnál, mert a nőgyógyászom a jobb petefészkemben több kis cisztát talált. Tovább küldött, ahol csináltak egy terheléses vizsgálatot. Az eredmény: éhgyomri vér- és inzulinszint rendben volt, viszont a 120 percesnél a vércukrom jó (5.4), de az inzulinom 32.6 volt, amire a diagnózis IR . De FEL A FEJJEL mert látod így is teherbe lehet esni, és eddig teljesen rendes terhességben vagyok, március közepén megyek újabb terhelésre, amúgy az endo doki napi 200 CH-t engedélyezett, amit nem túl könnyű tartanom, de már nem csak magamra kell gondolnom!Sok-sok sikert!!!!
Üdv.
Köszi!
Hála Istennek nekem nincsenek cisztáim, és semmi más tünet, úgyhogy ezért önmagában nincs nagy jelentősége a kissé megemelkedett inzulinnak. Hogy a doki szavaival éljek.
De azért megkérdezhetem, hogy neked csak diétáznod kellett ill. kell vagy gyógyszert is kaptál?
Mert ettől függetlenül én is úgy döntöttem, hogy megpróbálok odafigyelni a kajálásra, szénhidrátra, mozgásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!