Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell csinálni, ha már...

Mit kell csinálni, ha már napok óta úgy fekszik a baba, hogy alig jut oxigén az agyamba?

Figyelt kérdés
Nem tudom másképp leírni a kérdést. Alacsony vagyok, a 30. hétben járok. A feneke annyira nyomja a bordámat, hogy ülni egyáltalán nem tudok és a fekvés is kínlódás. CSak állva jó. Egy kicsit már pánikolok, mert annyira levegőtlennek és gyengének érzem magam. Mások is vannak így?
2011. febr. 20. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:
mit tanácsolt az orvos?
2011. febr. 20. 18:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ha az agyadba nem jutna elég oxigén, akkor komolyabb gondjaid lennének.

A tüdődet nyomja a baba, ami miatt úgy érzed, hogy nem kapsz rendesen levegőt. Ha állva jobb, akkor többször állj, esetleg sétálj a friss levegőn. Vagy próbálj meg fura testhelyzetet, amikor úgy érzed hogy nagyon rugdos, az biztos nem tetszik neki és hátha fordul egyet. Amúgy ez a végefelé csak rosszabb lesz, nem akarlak elkeseríteni. Kitartás!!! És sok séta a friss levegőn!

2011. febr. 20. 20:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Igazából semmit nem tudsz csinálni. Nekem néha annyira fent van, hogy szédülök, és fulladok, annyira nyomja a tüdőmet. Olyankor próbálok nyújtózni egyet, és piszkálgatom, hátha arrébb fordul. Feküdni jobb oldalon szoktam magas párnákon, és úgy egy kicsit jobb.

36 hkm

2011. febr. 20. 22:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Én viszont nagyon magas vagyok, mégis volt egy periódus, amikor szabályosan fájt a jobb bordaívem, ill. ezen oldal. Nem is kicsit. Ezzel párhuzamosan gondjaim voltak a légvétellel és mintha még több súly került volna a vélhetően pont jobb oldalon húzódó vénámra. A fejem megérezte az egyenetlen oxigén ellátás miatt.

Egy szó mint száz, egyetlen megoldást találtam, ami enyhített. Pld. fekvésnél, ami nekem nem teljes hátonfekvést jelentett..., párnát tettem a hátam közepéhez, hogy tudjak homorítani. Mindezt rézsút fekvésben. Ez felszabadított némi helyet és már jobban voltam egy kissé. Nemsokára leszállt a pocakom, így most már lényegesen jobb minden.

2011. febr. 21. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!