Mit kell csinálni, ha már napok óta úgy fekszik a baba, hogy alig jut oxigén az agyamba?
Ne haragudj, de ha az agyadba nem jutna elég oxigén, akkor komolyabb gondjaid lennének.
A tüdődet nyomja a baba, ami miatt úgy érzed, hogy nem kapsz rendesen levegőt. Ha állva jobb, akkor többször állj, esetleg sétálj a friss levegőn. Vagy próbálj meg fura testhelyzetet, amikor úgy érzed hogy nagyon rugdos, az biztos nem tetszik neki és hátha fordul egyet. Amúgy ez a végefelé csak rosszabb lesz, nem akarlak elkeseríteni. Kitartás!!! És sok séta a friss levegőn!
Igazából semmit nem tudsz csinálni. Nekem néha annyira fent van, hogy szédülök, és fulladok, annyira nyomja a tüdőmet. Olyankor próbálok nyújtózni egyet, és piszkálgatom, hátha arrébb fordul. Feküdni jobb oldalon szoktam magas párnákon, és úgy egy kicsit jobb.
36 hkm
Én viszont nagyon magas vagyok, mégis volt egy periódus, amikor szabályosan fájt a jobb bordaívem, ill. ezen oldal. Nem is kicsit. Ezzel párhuzamosan gondjaim voltak a légvétellel és mintha még több súly került volna a vélhetően pont jobb oldalon húzódó vénámra. A fejem megérezte az egyenetlen oxigén ellátás miatt.
Egy szó mint száz, egyetlen megoldást találtam, ami enyhített. Pld. fekvésnél, ami nekem nem teljes hátonfekvést jelentett..., párnát tettem a hátam közepéhez, hogy tudjak homorítani. Mindezt rézsút fekvésben. Ez felszabadított némi helyet és már jobban voltam egy kissé. Nemsokára leszállt a pocakom, így most már lényegesen jobb minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!