Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kapott a nagyobb gyermeked a...

Kapott a nagyobb gyermeked a "kicsitől" ajándékot amikor hazajöttetek a kórházból?

Figyelt kérdés

Ha igen mit? Apróságot, vagy valami olyant, aminek nagyon örült?

Kisfiam 2,5 éves lesz, amikor megszületik a tesó.

2011. febr. 20. 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Olyat, aminek nagyon örült! Kismotort.

Hozta(volna haza a tesó, amikor a kórházból jövünk, de anyukám azt mondta, majd ő megveszi, érre odaadta neki előbb).

Úgyhogy így jött össze.

2011. febr. 20. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk a nagyobb majdnem 7 lesz, mi nem gondolkozunk ilyenen. Mivel úgyis tudja, hogy tőlünk kapná, a kistesó nem tud még semmit sem venni.

Egyelőre a nagy válogatja bőszen a játékait, hogy mi való a kicsinek, és mi nem. Aztán, ha talál valami nekivalót, beteszi a kiságyba.

Ha fiatalabb lenne, se vennék semmit a nagyobbnak. A kistestvér az ajándék.

2011. febr. 20. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem voltam ilyen helyzetben, de unokatesóm most szülte a másodikat, és ők a nagynak (3 éves lány) pólyásbabát vettek, hogy ezt a kistesótól kapja. Így ő is csinál mindent a pólyásbabával, amit anyuka a kicsivel. Fiú esetében nincs ötletem. De mindenképp olyant vennék, aminek nagyon örül.
2011. febr. 20. 14:06
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
14 hónap van a két (meglévő) gyermekem között, nem vettem ajándékot, nem is lett volna rá szüksége. Neki nagy ajándék volt az az 5 nap, amit az Apukája csak vele töltött. Most 18 hónap lesz a középső és a születendő, értelem szerűen 32 hónap a nagy és a születendő között, most sem szeretnénk semmit sem venni. Az ajándék az, hogy együtt lehetünk újra.
2011. febr. 20. 14:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ugyanebben a cipőben járok, mint te, ő is 2,5 lesz, mire a tesó megszületik. Szerintem ez nagyon nagyon jó ötlet, már meglesz egy pozitív benyomása a tesóról, így könnyebben el fogja fogadni. Már kiolvastam egy könyvet is, hogy majd hogy kezeljük a helyzetet, de erre ne mis gondoltam, és jött a doktornő, ő kérdezte a lányomtól, hogy mit fog kapni a tesójától. És akkor kapcsoltam, hogy ez milyen jó ötlet, nem is gondoltam erre. Pont tegnap vettük meg, mi is egy kis motrot:-) A kórházban fogja megkapni, ha minden igaz.-)
2011. febr. 20. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

2 éves volt a nagyobb gyermek,amikor haza hoztuk a hugit... nem volt ajándék. Én a "nagy " ölébe fektettem a hugát,így ismerkedett meg vele... nem lett féltékeny, nem esett vissza fejlődésben. Nagyon alkalmazkodó "nagylányt" fogtunk ki! :D

Üdv: 2 gyermekes 10+6h. Büszke Anyuka

2011. febr. 20. 15:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. febr. 20. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk sem kapott semmit a nagy a kistesótól. Én személy szerint nem tartottam és most sem tartom jó ötletnek. Ne azért fogadja el a tesót, mert ajándékot kap tőle, hanem azért, mert a testvére. Már a pocakos korban kapocs alakult ki közöttük, a nagy állandóan odabújt a hasamhoz és beszélgetett a testvérével.

Egyik ismerősömnél kapott a nagy ajándékot, onnantól kezdve napi szinten kérdezte anyától, hogy hogyan fért el ez is a pocakodban? :)

2011. febr. 21. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!