Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenkinek volt kenetvétel a...

Mindenkinek volt kenetvétel a terhesség végén?

Figyelt kérdés
Nekem nem volt, csak a 34. héten kellett szednem antibiotikumot a fertőzés elkerülése miatt...
2009. febr. 13. 14:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
26%

de jó,hogy itt mindenki okosabb,mint egy ehhez értő orvos!!!

csak elijesztitek vele,pontosabban megijesztitek! gondolom a doki nem mondta volna,hogy szedje,ha nincs rá szükség!!!

2009. febr. 13. 17:41
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Mindenki,

Talán külön topicra lenne szükség, de nekem van egy határozott elképzelésem, hogy mit fogok felvállalni a terhesgondozásból. Nos, minimális részét. A terhesgondozás nem kötelező. Ennek megfelelően meg fogom nézni , hogy milyen kockázati dolgok lehetnek, azokban a vizsgálatokban részt veszek. A védőnő vérnyomásmérésében tuti nem, hisz van vérnyomásmérőm és mérlegem is, szóval naneee. Aztán: az időpontokat, hogy mikor megyek orvoshoz én fogom eldönteni. Természetesen tudok és szoktam is olvasni, úgyhogy nem nagyon tudnak újat mondani a vizsgálatokról, kockázatokról, szóval ezek alapján fogok dönteni. Nade mindennél fontosabbnak tartom a józan paraszti észt,ennek lényege : probléma esetén forduljunk orvoshoz.Ha jól érezzük magunkat, akkor inkább az élménnyel foglalkozzunk. Saját és párunk lelkével, ne orvosokhoz futkossunk.Ez szerintem jobb és fontosabb a babáknak,családnak mint valami orvosi protokoll. A gyerekvárás időszaka ne a szülész-nőgyógyászokról szóljon, csak ha probléma adódik, illetve pár alapvizsgálat erejéig. Üdv mindenkinek

2009. febr. 13. 18:40
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Igen, a végén van egy kenetvétel, ami többféle vírust is szűr. Szerintem antibiotikumot csak akkor adhatnak, ha van valami... Olyat szűrnek, ami a babára is veszélyes lehet!

Az utolsó hozzászólónak: Először is bocsánat, hogy most nem a kérdésre adok választ! Igen, nem kötelezőek a vizsgálatok, ám ha aztán akarsz kapni Gyed-et, ahhoz kötötték ki a vizsgálatokat! Tényleg idegesítő ennyit rohangálni, engem is zavar! Igaz a dokimnak még mindig elég havi 1 alkalom, mert minden ok!:) De eleinte így is sok volt ez a laborokkal, védőnővel. Kicsit besűrűsödött a 12.hét környéke! Én ezt a kenetvételt nem tartom feleslegesnek. Amúgy én is eltoltam pár védőnői randit!

2009. febr. 13. 18:57
 14/17 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk 35. héten volt sreptococcus szűrés.
2009. febr. 13. 19:13
 15/17 anonim ***** válasza:
80%
Én meg szívesen eljárok orvosi vizsgálatokra, és örülök ha alapos az orvos, mert tudom mennyi veszélynek van kitéve a fejlődő magzat. Ha időben észrevesznek valamit amiről én nem tudhatok és kezelik pl terhességi cukor, magas vérnyomás, hüvelyi fertőzés stb. akkor lehetőleg a baba sem károsodik.
2009. febr. 13. 20:16
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Kedves korábbi hozzászóló. A GYED-et aztán egyáltalán nem a vizsgálatokon való részvétel miatt kapod.(Attól függ, hogy volt-e korábban mnunkaviszonyod és mennyi.) A teljes igazság: 4 orvosi vizsgálaton kell részvenned ahhoz, hogy kaphass un. anyasági támogatást, ami egyszeri 60-70 ezer forint. Semmi más ellátás nem függ az orvosi vizsgálatokon való részvételtől. Nekem ez a macera nem ér 60 ezret. Szerencsére a választás lehetősége adott, ki így- ki úgy. Én csak azokért és azoknak szólok, akik nem akarnak menni, de azt hiszik, hogy kötelező. A lényeg:NEM KÖTELEZŐ, max ajánlott, de aki olvasott és amúgy is felelősségteljesnek véli magát, az ésszerűbben s tud vigyázni magára-babára, mint azt ahogy az orvosi protokoll előírja.
2009. febr. 14. 14:43
 17/17 anonim ***** válasza:
mikor csinálnak dowkor tesztet
2009. febr. 17. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!